Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πανούτσος για Τσίπρα: Ο φυσικός του ρόλος ήταν στην αντιπολίτευση να κατηγορεί την ΝΔ για εθνικισμό

Τον Ιούνιο του 2016 ο Παύλος Πολάκης μετά από μια επίθεση στην δικαιοσύνη είχε ανεβάσει τους στίχους από το τραγούδι του Πάνου Τζαβέλα «Οι αστοί τρομάξανε». Η χθεσινή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη έκανε τους αριστερούς να τρομάξουν. Ήταν η μεγαλύτερη μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του ΟΧΙ. Ακόμα πιο σημαντική γιατί η kolotoumba του Αλέξη μετά το δημοψήφισμα υποτίθεται ότι είχε κάνει τον κόσμο απαθή. Το εντυπωσιακό όμως μετά το συλλαλητήριο ήταν η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να χειριστεί το γεγονός. Η οποία προκύπτει από το DNA του κόμματος. 
Στις παλιές καλές εποχές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση ένα συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε βγάλει μια ανακοίνωση που θα έλεγε «… δεν υπάρχει κανένα "εθνικό συμφέρον" που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία». Όπως έβγαλε στις 17 Μαρτίου του 2008 και μεταξύ άλλων το είχαν υπογράψει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Κώστας Γαβρόγλου. Κάποιοι άλλοι θα έκαναν αντίστοιχες δηλώσεις, μια συνιστώσα θα είχε διοργανώσει εκδρομή στην «Μακεδονία» και  η ζωή θα συνεχιζόταν, όπως ο θεός της πολιτικής είχε ορίσει, πριν ο πανικός της κρίσης κάνει ένα group κοινωνικής ευαισθησίας, που έπρεπε να μάχεται για τον αυτοπροσδιορισμό των λαών και την ευημερία των προς εξαφάνιση ζώων, κυβέρνηση Δυτικού κράτους. Αλίμονο η κρίση όπως τις μετοχές της Εθνικής και το τετραγωνικό στο πάτημα Χαλανδρίου, έφερε στην πολιτική πραγματικότητα τα πάνω κάτω.
Το αποτέλεσμα ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να βρίσκονται στην δύσκολη θέση να χειρισθούν ένα θέμα με εθνικές προεκτάσεις όταν θα έπρεπε να το διαπραγματεύεται  η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτοί να τον κατηγορούν για σωβινισμό, εθνικισμό και «έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων» όπως έχει πει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Δυστυχώς για αυτούς και όλους είναι κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα οι αριθμοί των σφυγμομετρήσεων και η πραγματικότητα που δημιουργούν να έχουν φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει το  68% των ελλήνων πολιτών που στο γκάλοπ της
Marc που απαντούν αρνητικά στο ερώτημα «να πούμε ναι σε όνομα με τον όρο Μακεδονία;». Εκ των οποίων το 63% έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι συριζαίοι. Ένα τέτοιο νούμερο δεν αντιμετωπίζεται ούτε με μία φωτογραφία του Κασιδιάρη, ούτε με πέντε άλλες γραφικών ούτε με αφορισμούς για συλλόγους αποστράτων, ακροδεξιές οργανώσεις και τον Άνθιμο που είχε η Αυγή. Αντιμετωπίζεται με διαπραγμάτευση σύμφωνα με την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, κάτι που αδυνατεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πρόκειται να τον βγάλει από την δύσκολη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την masterly ομολογουμένως στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε τους βουλευτές του να αποφασίσουν κατά συνείδηση. Έτσι δεν έφερε τους βουλευτές που εκλέγονται στον Βορρά σε δύσκολη θέση αλλά και δεν πήρε θέση σε ένα θέμα που δεν μπορεί να πάρει πριν το όνομα που προέκυψε από την διαπραγμάτευση του ανακοινωθεί. Οι πλαστικές πανοπλίες και περικεφαλαίες είναι αστείες. Το χάρισμα της πατριωτικής δεξιάς στην ΧΑ και στις άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις θα ήταν τραγικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπεσε στην παγίδα προς χάριν της αστικής κουλτούρας και της αισθητικής να το χαρίσει σε κανένα.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: