Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ο πόλεμος ΝΔ-Μάρη και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Ο πόλεμος ΝΔ-Μάρη και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το πρωτοσέλιδο του «Έθνους» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το δημοσίευμα περί δήθεν συνεργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο με στόχο την απαξίωση της κυβέρνησης Καραμανλή, ήταν αυτό που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει δημόσια και να χαρακτηρίσει ουσιαστικά persona non grata τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη, ο όμιλος του οποίου διαχειρίζεται την εφημερίδα. 

Η ενόχληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τόσο μεγάλη που συνεργάτες του αναφερόμενοι στο δημοσίευμα έκαναν λόγο για «προϊόν φαντασίας που σκοπίμως θέλησε να δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα από το πουθενά”. Η ΝΔ όμως δεν έμεινε εκεί. Σε επίσημη ανακοίνωσή της πήγε ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας σε μία πολιτική καταγγελία, εμπλέκοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη. 

«Η Κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής. Απόδειξη τούτου είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη» αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Πειραιώς. 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει η πληροφορία ότι ο κ.Δραγασάκης έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις μεταξύ των οποίων με έναν πολύ γνωστό έλληνα επιχειρηματία, τον οποίο προέτρεψε να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες του κ. Μάρη.
Στην Πειραιώς συνδέουν ευθέως την εχθρική στάση προς την ΝΔ των ΜΜΕ που ελέγχονται από τον κ.Μάρη με το ζήτημα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου, στην οποία δραστηριοποιείται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και για το οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. 

Η ερώτηση κατατέθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2017 από 14 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας ενημέρωση για το πώς η κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων που προκύπτει από αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα οι γαλάζιοι βουλευτές έθεταν τέσσερα ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών.

- Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ);

- Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το Κράτος;

- Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;

- Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;
Ειδικά το τελευταίο ερώτημα πολλοί το ερμήνευσαν ως «φωτογραφία» του Δημήτρη Μάρη, ενώ ιδιαίτερη αξία έχει να επισημάνουμε την πληροφορία που θέλει τον επιχειρηματία να ενδιαφέρεται για μία από τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες θα αποκτηθούν μέσα από τον νέο διαγωνισμό της κυβέρνησης.

Η πρώτη πάντως «γαλάζια» βολή εναντίον του Δημήτρη Μάρη έστω και χωρίς να υπάρχει αναφορά στο όνομά του, έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2017 όταν η Μαρία Σπυράκη στην παρθενική της εμφάνιση ως εκπρόσωπος της ΝΔ, λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση της για τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, που έχουν επιβληθεί στους Ελληνες πολίτες, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Μπορεί, όμως, να αρχίσει ας πούμε από τον παράνομο διαδικτυακού τζόγου με τον οποίο παραδόξως, ουδείς ασχολείται».



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: