Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ποιοι επιδιώκουν τη δημιουργία Λέγκας του βορρά;


Όσοι ασχολούνται, στοιχειωδώς, με τον πολιτικό σχολιασμό γνωρίζουν πως η μόνη περίπτωση να μην κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι αν διασπαστεί.
Επειδή διάσπαση σημαίνει πως το κομμάτι που φεύγει είναι ισοδύναμο με αυτό που παραμένει, τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται.
Άρα, αυτό που απομένει είναι η απόπειρα δημιουργίας ενός δεξιού—«πατριωτικού» κόμματος, προκειμένου να της αποσπάσει ένα μικρό μεν, αλλά κρίσιμο ποσοστό.
Για να γίνει όμως αυτό, απαιτείται μια πολιτική αφορμή που θα αποτελέσει και την γενέθλια πράξη αυτού του κομματιδίου. Και η αφορμή θα είναι η επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος.
Η ευαισθησία που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστή και δεδομένη. Και δεν καλύπτει μόνον την Β.Ελλάδα. Ως εκ τούτου προσφέρεται για εκμετάλλευση, από όλους αυτούς που επιδιώκουν να μην γίνει πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης.
Και προς τούτο χρησιμοποιούνται αυτήν την φορά οι «εξειδικευμένοι ηλίθιοι».
Λέγεται, πως τα νήματα αυτής της υπονομευτικής προσπάθειας με όχημα το Σκοπιανό, τα κινεί ομογενής επιχειρηματίας, που δηλώνει στον κύκλο του πως «όσο υπάρχει αυτός, ο Κούλης δεν θα γίνει πρωθυπουργός».
Ποικιλόμορφα σωματεία και σύνδεσμοι φιλάθλων που χρηματοδοτούνται από τον εν λόγω επιχειρηματία, θα είναι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κινητήρια δύναμη αυτής της προσπάθειας.
Με δεδομένο πως διάκειται φιλικά προς του «ψεκασμένους Ελληνες», είναι λογικό να πετύχει και την στήριξη από εφημερίδες και έντυπα αυτού του χώρου.
Το εγχείρημα όμως αυτό «κολλά» σε δύο θέματα:
1. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό και συγκεκριμένο, που να αποτελέσει την βάση συσπείρωσης του νέου κόμματος. Υπάρχουν μόνον ιδέες και προτάσεις, όπως υπήρχαν τόσα χρόνια.
Αν η διαδικασία του διαλόγου—που δεν άρχισε ακόμα—καταλήξει σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Σκοπίων, τότε η υλοποίηση του σχετικού εγχειρήματος δημιουργίας «πατριωτικού» κόμματος, θα εξαρτηθεί από την στάση της Νέας Δημοκρατίας.
Αν επιμείνει με σταθερότητα στην θέση της πως η οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί πάνω σε κυβερνητική πρόταση-- δηλαδή να συμφωνήσει και ο Π.Καμμένος στην επικείμενη λύση—τότε το πρόβλημα μετατίθεται στους ΑΝΕΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Διαφωνία κυβερνητικών εταίρων σε εθνικής σημασίας ζήτημα αποτελεί πολιτική κρίση. Πιθανή συμπόρευση τους, θα καταστρέψει ολοσχερώς τους ΑΝΕΛ.
2. Όλα τα πολιτικά εγχειρήματα πρέπει να τα υποστηρίξει και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Στην περίπτωση της επονομαζόμενης Λέγκας του βορρά υπάρχουν κάποια φθαρμένα πρόσωπα που κινούνται στον χώρο του γραφικού.
Με αυτούς, το όλο εγχείρημα θα λάβει την μορφή της κωμωδίας. Κάτι σαν το κόμμα του Σώρρα. Θεωρώ δεδομένο, πως ουδείς Βορειοελλαδίτης πολιτικός από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, θα τολμήσει να υπονομεύσει την πορεία της παράταξης προς την εξουσία.
Καμιά Λέγκα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει με καραγκιόζηδες πολιτικούς και εμπαθείς επιχειρηματίες. Στο κάτω-κάτω όσοι έχουν τα «κότσια» και τα ρούβλια, ας το αποτολμήσουν.
Η Νέα Δημοκρατία, πολύ σωστά επέβαλε σιγή ασυρμάτου σε όλα τα στελέχη της μέχρι να εμφανισθεί η κυβερνητική πρόταση.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην μεριά της. Ας το καταλάβουν όλοι!


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: