Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κόβει κάθε γέφυρα συναίνεσης με τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης για το σκοπιανό

Κόβει κάθε γέφυρα συναίνεσης με τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης για το σκοπιανό
Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Φωτιές άναψε εντός του υπουργικού συμβουλίου το συλλαλητήριο καθώς αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο εκτός κοινοβουλίου, καθώς συγκεντρώνει «δημοσκοπικό» ποσοστό κάτω από το 3%, οι πολίτες που διαδήλωσαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσαν το καλύτερο «κίνητρο» για τον υπουργό Άμυνας να συνεχίσει τον «ανταρτοπόλεμο» εντός της κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος παρότι σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιμένει ότι δεν πρόκειται να «ρίξει» την κυβέρνηση για το σκοπιανό, γνωρίζει καλά ότι τα περιθώρια πολιτικής του επιβίωσης δεν είναι μεγάλα, καθώς κινδυνεύει να αφομοιωθεί από τον συγκυβερνήτη του.

Η μεγάλη συμμετοχή πάντως στο συλλαλητήριο έγινε για μία ακόμα φορά η αφορμή ώστε οι κυβερνητικοί εταίροι να βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο. 
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να ταυτίσει τους συγκεντρωμένους με γραφικά και ακροδεξία στοιχεία οι βουλευτές των ΑΝΕΛ βγήκαν σχεδόν πανηγυρίζοντας στα ΜΜΕ.

«Ηχηρό μήνυμα» στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε το «μεγαλειώδες συλλαλητήριο», όπως είπε της Κυριακής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Όποιος δεν ακούει, πάει σε λάθος δρόμο», απάντησε στην ερώτηση αν θα πρέπει να ακούσει ο κύριος Τσίπρας το μήνυμα του συλλαλητηρίου, προεξοφλώντας μάλιστα τη μη λύση.

«Πιθανότατα δε θα βρεθεί λύση για το όνομα. Θα είναι καταστροφική μια ονομασία με τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Εάν κάποιος δεν γνώριζε τον Δημήτρη Καμμένο κάλλιστα θα μπορούσε να τον συμπεριλάβει στις τάξεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις στην ΕΡΤ. «Υπήρξε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο με μαζικότητα που έχουμε να δούμε χρόνια και απέδειξε ότι το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ερωτώμενος για το κόμμα του Πάνου Καμμένου και τη σχέση του με το συλλαλητήριο δεν έκρυψε ότι κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον κυβερνητικό του εταίρο.

«Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι έχουν μία ειδική ευαισθησία σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό το οποίο, όμως, οφείλουμε να πούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή καθαρότητα και σαφήνεια, είναι ότι αυτή η ευαισθησία δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές δυνάμεις που μόνο κακό κάνουν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, σε ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τη χώρα 25 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά πετώντας «την μπάλα στην εξέδρα».

Την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει στην κάθετη άρνησή της να παίξει το ρόλο του «άλλοθι» και του «παρακολουθήματος» του κ.Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία δήλωση ελάχιστες ώρες μετά την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έδειξε, για μία ακόμα φορά τα τελευταία 24ωρα, ότι τα περιθώρια συναίνεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου για το σκοπιανό είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει νέα βήματα προς την κατεύθυνση της πλήρους «απομόνωσης» του κ.Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα σηκώνουν εκ νέου τους τόνους, ενώ θα κάνει αναφορές και στο συλλαλητήριο.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στον ΣΚΑΪ. «Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες,αγνοεί το λαϊκό αίσθημα, κάνει μυστική διπλωματία» τόνισε η κυρία Σπυράκη, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στον τρίτο όροφο των γραφείων της Πειραιώς.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: