Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο, το κοινό αίσθημα και η «πόρτα» Μητσοτάκη στον Τσίπρα


Λένε πως για να γίνει κάποιος πολιτικός, καλός πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει πάντοτε έναν οδηγό: Το κοινό αίσθημα. Να μπορεί με άλλα λόγια να ακούει, να ερμηνεύει και να κινείται με μεγάλη ευχέρεια κάθε φορά που οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους με οποιοδήποτε τρόπο αυτοί επιλέγουν.

Λίγες ώρες μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη δική του κίνηση ,στην σκακιέρα του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού. Με μία προσωπική δήλωση μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τα νέα δεδομένα αναφορικά με την στάση του κόμματός του, για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Όπως λένε στο liberal.gr συνομιλητές του: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή έχει κάνει μία πολύ καθαρή επιλογή. Να ακούει το κοινό αίσθημα, ανεξαρτήτως πιέσεων ή άλλων παραγόντων και να προχώρα στις κατάλληλες επιλογές, με σύνεση και μετριοπάθεια». Με τη φράση αυτή η ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να τονίσει για μία ακόμα φορά την σχέση που έχει ο κ. Μητσοτάκης με την κοινωνία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως σχεδόν μετά την μεγάλη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, “έκοψε” κάθε γέφυρα συνεννόησης με την κυβέρνηση, κατηγορώντας την παράλληλα για ανικανότητα.

Η τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης του αναφορικά με την ΠΓΔΜ, καθώς δεν περνά απαρατήρητο πως τόνισε ιδιαίτερα ότι συμμερίζεται την ευαισθησία για το όνομα που εξέφρασαν οι χιλιάδες των συγκεντρωμένων.
«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας.
Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι μέσα από τα συλλαλητήρια δε γίνεται εξωτερική πολιτική, φράση που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η πολύ μεγάλη συμμετοχή και η αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων κατοίκων της Μακεδονίας έδωσε το έναυσμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγει μπροστά και να αποτυπώσει με πολιτικό τρόπο τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η “γαλάζια” δεν είχε εκδώσει απαγορευτικό για την συμμετοχή των μελών της κοινοβουλευτικής της ομάδας στο συλλαλητήριο, στοιχείο που αποδεικνύει πως η ΝΔ έχει τα αυτιά της ανοιχτά στην κοινωνία.

Η ηγεσία της ΝΔ ενημερωνόταν συνεχώς για την εικόνα και τον παλμό της συγκέντρωσης. Ήταν ασφαλώς καχύποπτη για την πιθανότητα «καπελώματος» της συγκέντρωσης από ακραία ή «γραφικά» στοιχεία, κάτι που φρόντισε να σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης στη δηλωσή του. Μία καχυποψία όμως που σαφώς υποσκελίστηκε από την πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών.

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Κυριακής, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί εκτενώς στις εξελίξεις με τα Σκόπια και δεν αποκλείεται να κάνει και άλλα βήματα, εγκλωβίζοντας περαιτέρω τον κ.Τσίπρα καθιστώντας τον αποκλειστικά υπεύθυνο για το όποιο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Το συλλαλητήριο, το κοινό αίσθημα και η «πόρτα» Μητσοτάκη στον Τσίπρα


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: