Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Citi: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία για πολλά χρόνια με ή χωρίς ελάφρυνση χρέους

Citi: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία για πολλά χρόνια με ή χωρίς ελάφρυνση χρέους
Ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα θα υποστεί η αριστερή ελληνική κυβέρνηση, στην περίπτωση που συμφωνήσει σε μία νέα δέσμη όρων με αντάλλαγμα τη σταδιακή ελάφρυνση του χρέους. Αυτό εκτιμά η Citi, σε έκθεσή της με αφορμή τις δηλώσεις του Thomas Wieser, του Euroworking Group.
«Το τέλος της επίσημης χρηματοδότησης θα φτάσει πιθανώς στο τέλος της το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο η επίσημη εποπτεία από τους διεθνείς πιστωτές αναμένεται να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη, με ή χωρίς συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους», σημειώνει χαρακτηριστικά η Citi.
Η Citi αναφέρεται στις δηλώσεις του Wieser, σύμφωνα με τις οποίες η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα γίνει μόνο με νέους όρους. Ο Wisere τόνισε ότι οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, όμως εκτιμά ότι η όποια συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο με νέα δέσμη όρων. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, παρά τα οκτώ χρόνια στα οποία εφαρμόζει προγράμματα προσαρμογής, υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπόδια.
liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: