Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Απειλές Erdogan: Μην κάνετε το λάθος να ξεπεράσετε τα όρια σε Αιγαίο και Κύπρο

Απειλές Erdogan: Μην κάνετε το λάθος να ξεπεράσετε τα όρια σε Αιγαίο και Κύπρο
Με άκρως προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος δίνει συνέχεια τόσο στην ένταση που επικρατεί με ευθύνη της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Ίμια όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφους του Λιμενικού Σώματος.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ο Τ. Erdogan δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας μη θεωρούν (σ.σ. η ελληνική πλευρά) ότι δεν παρατηρούμε τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και τις οπορτουνιστικές κινήσεις στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Τους προειδοποιούμε να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο και να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις».
Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο Τ. Erdogan, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσo με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Οι δηλώσεις Erdogan έρχονται τέσσερις μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο οποίος είχε τονίσει με έμφαση ότι η Τουρκία είναι τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να μάχεται στη Συρία και ταυτόχρονα να ελέγχει το Αιγαίο



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: