Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Βενιζέλος για Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος

Για συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή για την Novartis.
Προσερχόμενος στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών «Με αφορμή το όνομα. Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια» ο πρώην υπουργός δήλωσε πως χαίρεται για την προανακριτική «γιατί επιτέλους τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και, εφόσον χρειασθεί, στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων».
Οπως εξήγησε «τώρα θα αποκαλυφθεί ότι, πράγματι, βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους». Ο Ευ. Βενιζέλος πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μιλάω ακριβολογώντας. Και, σας παρακαλώ, να το κρατήσετε. Αυτό που έχει γίνει, μια επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση, την πολυφωνία και τον ορθό λόγο, και, αναφέρομαι πρωτίστως, σε αυτές τις αξίες που εγώ εκφράζω και με τις οποίες αγωνίζομαι, αλλά αναφέρομαι και σε άλλους χωρίς να εξειδικεύω, αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, γιατί αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας αλλά και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική».
Ερωτηθείς αν θα αναλάβει και νομικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες απάντησε: «Μα, προφανώς. Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί η Δικαιοσύνη ως όργανο και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και τις εγγυήσεις του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε: «Η αλήθεια για την υπόθεση Novartis βεβαίως και πρέπει να αποκαλυφθεί. Είναι κάτι που αφορά το Ποινικό Δίκαιο και όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί. Αλλά, αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνωμοσία εις βάρος των Θεσμών».


Πηγή: iefimerida.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: