Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Με χειροπέδες έσυραν στα δικαστήρια τους Έλληνες στρατιωτικούς οι Τούρκοι...

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών(Πηγή φωτογραφίας milliyet)
Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε και νέο, το τρίτο συνολικά, αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί 56 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το Ειρηνοδικείο Αδριανούπολης εξέτασε σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι συνήγοροι των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, αλλά αποφάνθηκε ξανά αρνητικά, στη βάση ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ύποπτοι φυγής, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.
Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ενστόλων δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.
Μετά την απόρριψη και του τρίτου αιτήματος για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο.




(Πηγή φωτογραφιών milliyet.com.tr)
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είχε κάνει λόγο για λόγο για «ανταλλαγή» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
««Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: ‘Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι», είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ερντογάν.
Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε τις δηλώσει Ερντογάν «απαράδεκτες» και «απορριπτέες», τονίζοντας πως,η Ελλάδα και η ΕΕ περιμένουν την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις.
Η «πρόταση« Ερντογάν προκάλεσε γενικότερα την καθολική σχεδόν αντίδραση του πολιτικού κόσμου, με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί την Τουρκία «να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την πλευρά του σημείωσε ότι «δηλώσεις για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα» και διεμήνυσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Mητρετώδης: Μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες αν θέλαμε...
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τις απολογίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Μέρος από τις απολογίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα hurriyet στην διαδικτυακή της έκδοση.
Όπως αναφέρει η hurriyet, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιρετρώδης, υποστήριξε ότι: «περάσαμε κατά λάθος από την τουρκική πλευρά λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Όταν είδαμε τους Τούρκους στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Θα μπορούσα τηλεφωνήσω στους άνδρες της μονάδας μου ως υπολοχαγός εάν είχα μια κακή πρόθεση, κάτι που δεν έκανα αλλά είπα στους τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και εκείνοι κάλεσαν τους προϊσταμένους τους. Επίσης θα μπορούσαμε επίσης να τους εμποδίσουμε πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις. Ακολουθήσαμε τα χνάρια από τα βήματα  που είδαμε νομίζοντας ότι ήταν είτε μετανάστες είτε λαθρέμποροι».
Από την πλευρά του ο Λοχίας Κούκλατζης υποστήριξε ότι «ίδια περιστατικά συμβαίνουν συχνά με Τούρκους στρατιώτες, αλλά τους αφήνουμε να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά χωρίς καμία ενέργεια και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανωτέρους μας. Το έχω ζήσει πολύ συχνά και δεν είχα δει κάποιο πρόβλημα μέχρι σήμερα, γι' αυτό είμαι έκπληκτος τώρα»


https://www.liberal.gr/


Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: