Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαξιώσατε τη ΔΕΗ και την ξεπουλάτε

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαξιώσατε τη ΔΕΗ και την ξεπουλάτε
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φιάσκο με τις γαλλικές φρεγάτες. 
«Αν έπρεπε να σας περιγράψω με μια πρόταση θα έλεγα μόνο: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα», είπε περιγράφοντας την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αποτελεί την ταυτότητά της.
«Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», εξήγησε  και υπενθύμισε τι έλεγαν παλαιότερα οι κκ Τσίπρας και Καμμένος. «Ξεσηκώνατε το λαό σε δημοψηφίσματα και τότε ο Π. Καμμένος ρωτούσε ποιος θα μείνει έξω από φυλακή όταν αποφασίσει η δικαιοσύνη για ΔΕΗ», είπε αρχικά ενώ παρουσίασε το πλήρες σκεπτικό εκποίησης των μονάδων. «Εκποιείτε μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές, με χαμηλό κόστος. Τα δάνεια μένουν στην ΔΕΗ, με λιγότερο προσωπικό, το πλεονάζων άλλωστε μένει ΔΕΗ, κι αφού πρώτα έχετε καταδικάσει σε υπολειτουργία την μονάδα Μεγαλόπολης», τόνισε.



Παράλληλα, έκανε λόγο για «παροιμιώδη ανεπάρκεια» της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι η ΔΕΗ καταστρέφεται, καθώς «δεν υπάρχει βιώσιμος ανταγωνισμός». Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι (23.000) δεν πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλείς, από την στιγμή που πλέον είναι φανερό ότι η ΔΕΗ οδηγείται σε απαξίωση. «Υλοποιώντας την πολιτική δεν πληρώνω Τσίπρα, τα ληξιπρόθεσμα έφτασαν από 1 δις στα 3 δις σήμερα, η  χρηματιστηριακή αξία  της ΔΕΗ γκρεμίστηκε κατά 80%, δηλαδή από 2μισι δις πήγε στα 0,6 δις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τα «έργα» Τσίπρα.
Ακόμη, υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση πολέμησε το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, με βάση το οποίο θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία 4 δις, ενώ υπήρχε πρόβλεψη για 2 δισ. επενδύσεις. «Αντί συγνώμης, λέτε ψέματα. Λέτε εξαιρέσατε υδροηλεκτρικές μονάδες και αυτές που τροφοδοτούνται με  φυσικό Αέριο. Εδώ είμαστε να δούμε τι απόκριση θα έχετε», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι από τη διασύνδεση των νησιών ζημιώθηκαν οι καταναλωτές με 150 εκατομ ευρώ. «Αλλά κόψατε την κορδέλα σε έργα άλλων όταν εσείς τους συκοφαντούσατε», ήταν το καρφί του για τις πρόσφατες παρουσίες Τσίπρα σε ακριτικά (κι όχι μόνο) νησιά.
Λίγο πριν παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ενέργεια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως ξεκαθάρισε ότι για την ΝΔ κεντρικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αποτελεί η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η απεξάρτηση από τον άνθρακα, λιγότερο πετρέλαιο και λιγνίτης, και περισσότερες ΑΠΕ.
Οι οκτώ άξονες του ενεργειακού προγράμματος της ΝΔ περιλαμβάνουν εξάπλωση και ανάπτυξη φυσικού αερίου, μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, έκπτωσης 40 με 50% σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, αύξηση μεριδίου στις ΑΠΕ, απόλυτη επιτάχυνση διασύνδεσης νησιών και αύξηση συμμετοχής των ΑΠΕ στις μεταφορές. «Δέσμευσή μου είναι να μειωθούν οι λοιπές χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και το τέλος της ΕΡΤ να μειωθεί στο μισό από σήμερα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Εξάλλου, επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «μας αναγκάζει να μιλάμε από το κάκιστο χθες στο χειρότερο σήμερα. «Η ίδια κυβέρνηση που πολέμησε τη μεγάλη ΔΕΗ την έκανε ανάπηρη και τώρα την εκτελεί. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και πιο καμένο από το κάρβουνο», τόνισε.
Σχετικά με το θέμα των γαλλικών φρεγατών, την οποία χαρακτήρισε «φιάσκο», επεσήμανε ότι «είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα άλλα να λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος και άλλα ο Κουβέλης». «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι», πρόσθεσε. 
Αναφερόμενος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ένας υπουργός προσπαθεί να μπαλώσει τα όσα είπε ο άλλος και ότι το εθνικό κύρος της χώρας απειλείται από τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης.
liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: