Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Γιατί, παρά τα όσα λέει ο Τσίπρας, οι Εκλογές πλησιάζουν

Γιατί, παρά τα όσα λέει ο Τσίπρας, οι Εκλογές πλησιάζουν
Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει η κυβερνητική υποσχεσιολογία των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τις αντιφατικές δηλώσεις βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛπερί της εφαρμογής ψηφισμένων μέτρων, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.
Στην Πειραιώς, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις αλλά και τα όσα λέει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας,εκτιμούν πως οι κάλπες μπορεί να μην απέχουν ακόμα πολύ, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμος να δώσει συνέχεια στον κύκλο των περιοδειών του σε Αθήνα και περιφέρεια, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι είναι πάγια τακτική του κυβερνητικού στρατοπέδου να δημιουργεί κλίμα σύγχυσης, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τα στελέχη του σαθρού οικοδομήματος Κουμουνδούρου-κόμματος Καμμένου τα οποία επιχειρούν να στήσουν ξανά κλίμα επαναδιαπραγμάτευσης, με το βλέμμα στις συμπληγάδες της εφαρμογής μέτρων-μέγγενη από το 2019.
«Ενώ οι κύριοι Τσακαλώτος και Τζανακόπουλος δηλώνουν ότι τα μέτρα που ψήφισαν θα εφαρμοστούν, στελέχη της κυβέρνησης αφήνουν ανοικτό το αντίθετο ενδεχόμενο. Υπουργοί, καθώς και βουλευτές προβαίνουν σε αντιφατικές δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις που οι ίδιοι ψήφισαν να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συνταξιούχοι περιέρχονται σε πλήρη σύγχυση, επειδή κάποιοι παίζουν με την αγωνία τους», τονίζουν στην οδό Πειραιώς.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντως, η όποια συζήτηση αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες αναδύει έντονο προεκλογικό άρωμα.
«Πρέπει να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να… πετάει το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας το να πει στους πολίτες ποιες ακριβώς είναι οι μειώσεις που έχει συμφωνήσει να επιβληθούν στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και, κυρίως, πόσοι συνταξιούχοι θα βρεθούν σε…μέγγενη ανά τομέα.
«Οι μειώσεις στις συντάξεις που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου είναι μειώσεις με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Το τραγικό είναι ότι οι μειώσεις αυτές δεν χρειάζονταν και δεν προβλέπονταν μέχρι την ώρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.
Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό είναι πλήρης και κυρίως βιώσιμη καθώς το σημερινό σύστημα οδηγεί από μείωση σε μείωση και σέρνει τη νέα γενιά σε ανασφάλεια», τονίζουν στη «γαλάζια» παράταξη, όσο το βλέμμα στρέφεται και στη σεναριολογία περί του εκλογικού νόμου και του «σπασίματος» της Β΄ Αθήνας.
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθούν να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι στην παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει καμία ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου.
«Τα σενάρια αυτά συνιστούν άλλο ένα εφεύρημα της κυβέρνησης που ξέρει ότι θα συντριβεί στις επερχόμενες κάλπες και αναζητά διάφορες μεθοδεύσεις νομίζοντας ότι θα λειτουργήσουν σαν σωσίβιο. Την ίδια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν και τα σενάρια που διακινούσε η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, αλλά και το χρόνο διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τώρα, αφενός διαρρέει σενάρια κατάτμησης της Β΄ Αθηνών και αφετέρου προσπαθεί να επαναφέρει στη Βουλή το νόμο για την απλή αναλογική που ήδη ψήφισε, αλλά δεν πήρε την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία συζήτηση γύρω από αυτές τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων», σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: