Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Αλέξη, κανένας δεν κέρδισε εκλογές με την στρατηγική του… Κορυδαλλού

Αλέξη, κανένας δεν κέρδισε εκλογές με την στρατηγική του… Κορυδαλλού
Η εμμονή της κυβέρνησης να πάει οπωσδήποτε κόσμος και κοσμάκης στη φυλακή πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Δεν ενδιαφέρει το Μαξίμου, εάν το αδίκημα είναι πράγματι για φυλακή, το ενδιαφέρει απλά να δώσει την εντύπωση ότι τα πάντα λειτουργούν στην λογική της αρένας. Να πάνε στον Κορυδαλλό επιχειρηματίες, εκδότες και εφοπλιστές που «έπιναν σαν βρυκόλακες το αίμα του λαού»!Όποιος έχει ανοιχτή υπόθεση με τη δικαιοσύνη και σχετίζεται με επιχειρήσεις, καράβια και ΜΜΕ, είναι εν δυνάμει τρόφιμος του Κορυδαλλού!
Αυτόν τον δρόμο έδειξε το Σάββατο ο πρωθυπουργός. Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη δικαιοσύνη επειδή δεν έστειλε τον Μαντέλη στη φυλακή! «Πάρτε για παράδειγμα τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens. Προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα. Και μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπιπέδες. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους», είπε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του.
Αυτά είπε ο πρωθυπουργός, αλλά στην πραγματικότητα ο Μαντέλης δεν αθωώθηκε. Αντίθετα, καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 5 χρόνια φυλακή και καλείται να πληρώσει 140.000 ευρώ γιατί η ποινή είναι εξαγοράσιμη, ενώ έχει ήδη επιστρέψει έντοκα τα 230.000 ευρώ χρήματα που έλαβε το 1998 και το 2000, σε ελβετικό λογαριασμό με την ονομασία ROCOS. Για να μην σχολιάσουμε το στίγμα που θα κουβαλάει ο ίδιος και η οικογένειά του για την καταδίκη του περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ποιά απόφαση λοιπόν της δικαιοσύνης «προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα»; Η απόφαση ήταν πολύ σκληρή, άσχετα εάν δεν έστειλε τον κατηγορούμενο στη φυλακή.
Την στρατηγική του…
Κορυδαλλού που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα την βρει σύντομα μπροστά του. Πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ένα κόμμα που κυβερνά έχει κάνει τόσους εχθρούς σε προσωπικό και όχι μόνο πολιτικό επίπεδο. Στο Μαξίμου εάν πιστεύουν ότι επειδή θα διώξουν ποινικά τον Μυτιληναίο, τον Μαρινάκη και πολλούς άλλους, θα κερδίσουν τις εκλογές κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Και αυτές οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη. Όπως κρίθηκαν όλες οι προηγούμενες.
Οπότε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ας προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Γιατί μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας με την ιδιότητα τότε του πρώην πρωθυπουργού, να μείνει στο απυρόβλητο, όλοι οι άλλοι δίπλα του όμως, που προκάλεσαν πολιτικούς, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, εκδότες και άλλους πολλούς, θα κυνηγηθούν πολύ άγρια από αυτούς που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι κυνήγησαν τόσα χρόνια. Έτσι είναι η πολιτική…


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: