Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η ανάγκη συνεννόησης για τα Εθνικά μας θέματα και η πολιτική τοξικότητα που έφερε ο Τσίπρας

Του Άδωνι Γεωργιάδη
Το τελευταίο διάστημα αναμφίβολα τα εθνικά μας θέματα είτε λόγω Σκοπιανού είτε κυρίως λόγω Τουρκίας έχουν έρθει στην επικαιρότητα. Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού, τα γεγονότα στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν αφήνουν αμφιβολίες για το ότι έχουμε πλέον εισέλθει σε μία καινούργια φάση. Θα περίμενε κανείς ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα θα έβρισκαν έναν κοινό τόπο έστω λόγω του κοινού κινδύνου.

Όμως την ευθύνη για την συγκρότηση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου, σε κάθε Κοινωνία την έχει πρωτίστως η ηγεσία και εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις απόψεις κάποιων ανθρώπων -ξεχωρίζω λόγω μεγάλης προσωπικής εκτίμησης τον Νίκο Μαραντζίδη- ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνομιλούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να μας πείσουν να ξεχάσουμε όσα έγιναν την πενταετία 2010-2015, ισχυρίζονται ότι έχει πλέον μεταμορφωθεί ή μεταμορφώνεται σε ένα Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και πώς ειδικά υπό τις παρούσες περιστάσεις πρέπει να συνεννοηθούμε, όμως δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, όχι ο Τσίπρας του Αντιμνημονίου αλλά ο σημερινός, έχει επιλέξει την τυφλή σύγκρουση και όποιος δεν το βλέπει είναι εξ´ίσου τυφλός.

Ποιος Σοσιολδημοκράτης Πρωθυπουργός θα έστηνε μία σκευωρία σαν τη Novartis στοχοποιώντας τους βασικούς πολιτικούς του αντιπάλους; Ποιος Πρωθυπουργός, που έστω λόγω των Εθνικών μας θεμάτων επιζητούσε μια ελάχιστη συνεννόηση, θα αποκαλούσε π.χ. την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα «σκουπιδότοπο» επειδή δεν τον υποστηρίζει;

Και όμως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και σε αυτό το πολιτικό κλίμα στα Εθνικά μας θέματα έχει δείξει την μέγιστη αυτοσυγκράτηση!

Φαντάζεστε να ήταν ο Καμμένος αντιπολίτευση και να είχαν αιχμαλωτίσει τους δύο στρατιωτικούς; Προδότες θα μας ανέβαζαν προδότες θα μας κατέβαζαν. Εμείς ασκούμε λελογισμένη κριτική στους Κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά υπό εξαιρετικά χαμηλούς τόνους.

Φαντάζεστε να ήταν ο Τσίπρας αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφάσιζε να ξοδέψει 1,5 δις δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ενώ ταυτοχρόνως θα έκοβε τις συντάξεις όπως ο Τσίπρας 01/01/2019, Τί θα μας έλεγαν;

Βούτυρο αντί κανόνια! Υποτακτικούς των ΗΠΑ κλπ θα ήταν τα λιγότερα. Και όμως η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ και αναγνώρισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των F-16.

Δεν είμαστε καθόλου ίδιοι, λοιπόν και εμείς όσο και αν αντιλαμβανόμαστε ότι δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν είναι παντελώς ανάξιοι των αξιωμάτων τους, ποτέ δεν θα βλάπταμε την Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των προσωπικών μας συμφερόντων. Και αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά!

Για μας η Ελλάδα έρχεται πάντα πρώτη!
Φωτογραφία: Shutterstock


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: