Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κόβει κάθε γέφυρα με τον ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής

Κόβει κάθε γέφυρα με τον ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής
Κόμμα λαϊκιστικό με ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις, χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής καταδεικνύοντας το βαθύ χάσμα που υπάρχει στο ιδεολογικό προφίλ των δύο κομμάτων.
Με αφορμή σχετικές απόψεις που διατυπώνονται το τελευταίο καιρό το ΚΙΝΑΛ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινείται πολύ πέραν από τις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, εχθρικός στις θεσμικές λειτουργίες της φιλελεύθερης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».
Τονίζει ότι «ως απόδειξη αναφέρεται η εχθρότητα απέναντι στην διαφορετική πολιτική άποψη, την εμφυλιοπολεμική ρητορεία και την προσπάθεια του με κάθε δυνατό τρόπο και απίθανες επινοήσεις να ελέγξει την ελεύθερη ενημέρωση τις παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη και την πλήρη καταστρατήγηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

«Η άποψη "έχουμε την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε την εξουσία", παραπέμπει στη σταλινική παράδοση και όχι στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας» υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.
«Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει αλλάξει παρέες στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει και το βασικό πυρήνα των αντιλήψεών του. Κι αυτό φαίνεται στους τομείς που δεν εμπίπτουν στις μνημονιακές υποχρεώσεις. Αντί για μια σύγχρονη, αξιοκρατική διοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το δικό του πελατειακό κράτος. Διέπεται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις στον τρόπο που προσεγγίζει τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ» επισημαίνεται.
Το Κίνημα Αλλαγής προσθέτει ότι «ο κύριος στρατηγικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη πως η ήττα τους στις επόμενες εκλογές είναι περίπου βέβαιη, δεν είναι σήμερα η ΝΔ. Είναι η κεντροαριστερά και πολιτικός χώρος που την εκφράζει, το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό τον πολιτικό χώρο είναι που λεηλάτησε τα προηγούμενα χρόνια για να έρθει στην εξουσία, την επιρροή αυτού του χώρου θέλει να απομειώσει τώρα με κάθε τρόπο. 'Άλλοτε με επιθέσεις φιλίας άλλοτε με επιθέσεις λάσπης. Αν η κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο που σήμερα εκφράζονται με το Κίνημα Αλλαγής συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε πανωλεθρία και η ήττα του θα είναι στρατηγική. Τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί σε αυτό τον χώρο και αυτό θα αποβεί κρίσιμο για την πορεία της χώρας».
Σημειώνεται ωστόσο ότι ήταν έτοιμο πριν από τη χθεσινές αναταράξεις με τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά και την ηχηρή αντίδραση του Ποταμιού.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: