Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση για δέσμευση που ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση για δέσμευση που ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα
Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, απηύθυνε η Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας τη θέση της για τη μια λύση ενιαία και συνολική. 
Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως είναι πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις, προκειμένου να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα. 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι' αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.
Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή.
Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

https://nd.gr/deltia-tipou/anakoinosi-grafeioy-typoy-nd-shetika-me-tis-exelixeis-sto-skopiano


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: