Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Απέρριψε το δικαστήριο της Αδριανούπολης το τέταρτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρης Κούκλατζη. Οι δύο Έλληνες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν νέο αίτημα σε ένα μήνα από σήμερα.
Οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται επί 111 μέρες στις τουρκικές φυλακές μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης. Το σημερινό αίτημα εξετάστηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, ενώ το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η τουρκική δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς. Μετά και τη σημερινή απόρριψη γίνεται σαφές ότι αποδομείται το επιχείρημα ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και άρα είναι ύποπτοι διαφυγής, καθώς οι δυο στρατιωτικοί προσφάτως μετατέθηκαν σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα προκειμένου να έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαΐου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν καταθέσει το τρίτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχε απορριφθεί από το τουρκικό δικαστήριο.
Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίσταση οι αρχές είχαν διοργανώσει κανονικό σόου, αφού οι τηλεοπτικές κάμερες είχαν σχεδόν ελεύθερη πρόσβαση στους Έλληνες στρατιωτικούς, καταγράφοντας τη μεταφορά τους στα δικαστήρια με χειροπέδες.
Τότε το πλημμελειοδικείο απέρριψε εκ νέου το αίτημα με το ίδιο σκεπτικό που είχε παρουσιάσει και τις προηγούμενες φορές, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν σταθερή διεύθυνση διαμονής και είναι ύποπτοι διαφυγής.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: