Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Πολιτικές διώξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ με άρωμα... υπουργού

Πολιτικές διώξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ με άρωμα... υπουργού
Για πρώτη φορά απολύονται ένας συνδικαλιστής και τρεις εργαζόμενοι με αίτημα υπουργού από οργανισμό του Δημοσίου, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο θέμα πολιτικών διώξεων κατά όσων δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις.
Η υπόθεση του προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και τριών ακόμη συναδέλφων του καταγράφεται από χθες στα μελανά σημεία της πρώτης φορά αριστερά κυβέρνησης αφού η απόλυσή τους αποτελεί μήνυμα προς όλους όσοι αντιδρούν στην εκτέλεση εντολών που δεν συνδέονται με τα καθήκοντά τους, ή περιέχουν ακόμη και προτροπή τέλεσης παρανόμων πράξεων.
Χθες, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ υιοθέτησε την προτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και απέλυσε τον κ. Σταμάτη Πουλή και τους τρεις συναδέλφους του κάνοντας δεκτή την εισήγηση του προέδρου του Οργανισμού.
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Είχε προηγηθεί και άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ με το ίδιο θέμα αλλά δεν είχε ληφθεί απόφαση λόγω των έντονων αντιδράσεων που είχαν προκληθεί κυρίως λόγω της μη ενημέρωσης των προς απόλυση εργαζομένων σχετικά με τη διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη και προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Σταμάτης Πουλής δηλώνει πως είναι «ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού».

Σήμερα ολοκληρώθηκε η πολιτική μου δίωξη από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ με εντολή του συκοφάντη Πολάκη, ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΦΩΝΙΑ. Είμαι ο πρώτος Πρόεδρος Εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή Υπουργού και μάλιστα της Αριστεράς. Τιμή μου! Η συνέχεια στη Δικαιοσύνη... Τώρα ξεκινάμε!
Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι παλαιά. Έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή, όπου συστάθηκε και εξεταστική επιτροπή για υποτιθέμενα σκάνδαλα. Εκεί επιχειρήθηκε η εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη, με καταγγελίες από την πλευρά του Παύλου Πολάκη για παράνομες προσλήψεις στελεχών του γραφείου του κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού.
Σε μια εκ των συνεδριάσεων στη Βουλή ο Σταμάτης Πουλής πρόεδρος των εργαζομένων αποκάλυψε ότι τρεις εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ δέχθηκε έντονες πιέσεις από στελέχη του γραφείου του Παύλου Πολάκη προκειμένου να υπογράψουν ότι είχαν προσληφθεί κατευθείαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Αρνούμενοι να το πράξουν ενεπλάκησαν σε μια διαδικασία που χθες έφθασε στο σημείο να απολυθούν, με κατηγορίες που ουδείς γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι και πως προέκυψαν.
Από την πλευρά του ο κ. Πουλής βρίσκεται σε διαμάχη με τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τη στιγμή που αποκάλυψε επισήμως μέσα στη Βουλή ότι δόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης 8 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια κατά παράβαση των διαδικασιών καθώς και ότι η εταιρεία αυτή ενεπλάκη σε διαδικασία αφαίρεσης εγγράφων από τον Οργανισμό κατόπιν άνωθεν εντολής.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη βουλή ο κ. Πουλής σχετικά με το θεμάτων πιέσεων προς τους εργαζομένους από συνεργάτες του Παύλου Πολάκη είχε αποκαλύψει τα εξής:
«Δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του κ. Πολάκη να προχωρήσουμε σε ψευδείς βεβαιώσεις για το ζήτημα των 23 συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη και φυσικά να έχουμε κι εμείς πρόβλημα μετά ως υπηρεσιακοί. Υπήρχαν συνάδελφοι μας οι οποίοι πιέστηκαν έντονα και επανειλημμένως εγγράφως να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αυτά τα 23 άτομα ήταν υπάλληλοι ενώ δεν ήταν και έχει καταγγελθεί αυτό συγκεκριμένα. Όμως δεν προχώρησαν σε ψευδή βεβαίωση γιατί αντιστάθηκαν. Μετακλητός σύμβουλος του κ. Πολάκη άσκησε πίεση σε δύο υπηρεσιακούς και ήταν έντονα φορτικός και πάνω από το κεφάλι τους, πιέζοντας τους να γράψουν συγκεκριμένη διατύπωση, διότι την περίμενε άμεσα ο υπουργός, όπως έλεγε, μέσα σε μισή ώρα γιατί το απόγευμα θα απαντούσε σε ερώτηση στη Βουλή. Είκοσι μέρες πριν την δημόσια επίθεση που δέχτηκα, ως σωματείο κάναμε εξώδικο και καταγγείλαμε ότι στις 8 Απριλίου έγινε παράνομος αποκλεισμός με εντολή της διοίκησης που ΚΕΕΛΠΝΟ, του κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ, με ψευδή αιτιολογία από την εταιρεία security. Φωνάξαμε την άμεση δράση. Έγινε καταγγελία του περιστατικού και προχωρήσαμε σε εξώδικο. Προχωρήσαμε σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και εκδόθηκε δικαστική απόφαση 18 Ιουλίου για αποχώρηση της συγκεκριμένης εταιρείας».




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: