Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δεν φεύγουν εύκολα, αλλά και να φύγουν…

Του Strange Attractor​​
Είμαι από τους «λίγους», που όχι μόνο διαπίστωσαν την επικίνδυνη ανεπάρκεια των συριζαίων, αλλά έγραψαν γι’ αυτήν, και μάλιστα πολύ έγκαιρα, από το 2010 τουλάχιστον. Όταν ο Σύριζα έπιανε δεν έπιανε τις 4 μονάδες.
Προειδοποιώντας εις μάτην τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι τυφλωμένοι από το «αντιδεξιό» και κυρίως αντιμνημονιακό τους μένος, έσπευσαν να σιγοντάρουν τις συνιστώσες του Αλέξη, παρατώντας (κυρίως) το «βρώμικο Πασόκ», και αγνοώντας τις κραυγές κινδύνου που εξέπεμπαν κάποιοι λίγοι ελάχιστοι.
Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι, μελανιασμένοι και μη, και το μόνο που απομένει ως ελπίδα είναι η επόμενη μέρα.
Μόνο που και πάλι θα γίνω κακός, αφού και σε αυτή την περίπτωση πιάστηκε το χέρι μου να γράφει ότι η «παράδοση» της εξουσίας από τους ντεσπεράντο συριζανέλ θα αργήσει πολύ. Θα εξαντλήσουν το τέλος της … εφταετίας (όπως έγραψε πολύ σοφά κάποιος στο φέισμπουκ).
Συνεπώς, δεν πάει να ζητάει ο Κυριάκος εκλογές, δεν πάει να ζητάει το ίδιο και ο Προκόπης στο καφενείο… ο Αλέξης και η παρέα του δεν παρατάνε την κουτάλα, ό,τι και να γίνει. Εξάλλου, όπως λένε και οι ίδιοι, έχουν ακόμη εκκρεμότητες να λύσουν (βλ. Κοτζιά).
Μάλιστα, προσωπικά πιστεύω, ότι άσχετα με τις διάφορες συγκυρίες που θα προκύψουν, οι συριζανέλ έχουν αποδειχτεί τόσο χοντρόπετσοι και αναίσθητοι, που δεν τους κουνάει τίποτα. Δεν έχουν καμιά ευθιξία, καμιά αίσθηση ντροπής, και πάνω απ’ όλα καμιά ενοχή ή έστω τύψη για όλα όσα επέφεραν στη δύσμοιρη Ελλάδα.
Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών (δεν είναι όλοι απατεώνες) είναι πεπεισμένοι ότι με αυτά που κάνουν σώζουν τη χώρα. Ναι, έτσι ακριβώς…
Άρα, όχι μόνο θα εξαντλήσουν την τετραετία, αλλά είμαι σίγουρος πως θα ψάξουν και θα βρουν κάποιο νομικό συνταγματικό τερτίπι για να παρατείνουν τη θητεία τους έστω και μερικούς μήνες παραπάνω.
Η εν λόγω πρόβλεψή μου δεν οφείλεται σε βαρυσήμαντες οικονομικές ή πολιτικές αναλύσεις, αλλά κυρίως στη γνώση και ερμηνεία της ανθρώπινης φύσης, και δη της συριζέικης. Η οποία συριζέικη φύση είναι στη βάση της ιδεοληπτική, λειτουργεί με επίκεντρο την «κουτάλα», με επιδίωξη τη «μάσα», ειδικά από τότε που η πλειοψηφία των συριζαίων είναι κυρίως πρώην δευτεροκλασάτοι πασόκοι..
Είχα διαβάσει λοιπόν κάπου, ότι το 2014, το μέσο δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των 153 παρτσακλών που συναποτελούν την κυβερνητική πλειοψηφία ήταν μόλις 4.000 ευρώ. Τα μισά δηλαδή απ όσα τσεπώνουν τώρα κάθε μήνα… χώρια τα διάφορα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας.
Κορόιδα είναι να τα παρατήσουν; Ποια ανεργία, ποια εγκληματικότητα, ποιοι πρόσφυγες και ποια Μακεδονία;
Ας καεί και το πελεκούδι, αρκεί να μην επιστρέψουν οι περισσότεροι εξ αυτών στην οικονομική και κοινωνική ανυποληψία. Στην αεργία και στην αφισοκόλληση, η οποία πλέον δεν πληρώνεται και τόσο καλά όσο τα παλιά χρόνια των παχέων αγελάδων.
Γι’ αυτό μην έχετε καμιά αμφιβολία. Θα το πιούμε το ποτήρι της πίκρας μέχρι πάτου, μέχρι τελευταίας σταγόνας.
Και όχι ότι θα εξαφανιστούν οι εφιάλτες… το αντίθετο θα έλεγα.
Αφού λοιπόν σήμερα, με όλα όσα έχουν προηγηθεί, ο Σύριζα συνεχίζει να απολαμβάνει 20-22% στις δημοσκοπήσεις, ο Δρ. Μπαρουφάκης όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά τον κυνηγάνε τα ντόχνια για σέλφι και αυτόγραφα, τότε όταν και όποτε πάμε σε εκλογές, λίγο η συσπείρωση, λίγο η πόλωση, λίγο τα αυξημένα αντιδεξιά αντανακλαστικά της πλειονότητας, και ο Αλέξης εύκολα θα τσιμπήσει έως και ένα 24%.
Κι αν συμβεί αυτό, τον βλέπω και πάλι πάνω σε τραχτέρια, σε σταθμούς διοδίων, με την ντουντούκα στο χέρι, να καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική του Κυριάκου, ο οποίος θα προσπαθεί μάταια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με τους συριζαίους στα κάγκελα και στους δρόμους να αφρίζουν.
Και να με θυμηθείτε, ο Αλέξης, που θα αφήσει όλες τις καυτές πατάτες μετέωρες για τον επόμενο, θα πουλάει και πάλι επανάσταση λέγοντας π.χ. «ορίστε… εμάς μας έριξαν οι κσαίνοι τοκογλύφοι επειδή ορθώσαμε ανάστημα στις μειώσεις συντάξεων που κάνει η προσκυνημένη ΝΔ»!
Και επειδή εκτός από περήφανος ο ελληνικός λαός είναι και πλήρως αδαής, με πολύ κοντή μνήμη, άλλο που δεν θέλουν οι επαγγελματίες απατεώνες του Σύριζα για να κάνουν και πάλι το κομμάτι τους, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ασκώντας ανέξοδη κριτική, προβάλλοντας άρνηση για την άρνηση, εκτελώντας επαναστατική γυμναστική στην πάνω και κάτω πλατεία, όπου ξανά μανά θα μαζεύουν γύρω τους χιλιάδες σανοφάγους, και θα δικάζουν κανέναν… Κλίντον ή Σόιμπλε της εποχής. Εδώ θα’ μαστε…
Αυτό θα γίνει και σημειώστε το.
Αληθώς σας λέγω…



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια: