Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η μανία τους με τον Σαμαρά, τα fake news και τα «σκουπίδια» του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γνωστή η εμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά. Και δεν πρόκειται μόνον για εμπάθεια αλλά κυρίως για ζήλια και φθόνο. Ζήλια γιατί οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες στις δημοσκοπήσεις αναγνωρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κρίσης, και φθόνο γιατί η απόπειρα οποιασδήποτε σύγκρισης του Αλέξη Τσίπρα με τον προκάτοχό του,  εκθέτει τον σημερινό πρωθυπουργό ανεπανόρθωτα…

Ο Αντώνης Σαμαράς  είναι αστός, προερχόμενος από οικογένεια εθνικών ευεργετών, με σπουδές που θα ζήλευαν οι πάντες, που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης στο εξωτερικό,  σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος διακρίθηκε για τις καταλήψεις στο δεκαπενταμελές του σχολείο και διορίστηκε από τον Αλέκο Αλαβάνο στη θέση του, λόγω των επαναστατικών του προσόντων και της ικανότητάς του να μιλά κατά των “ιμπεριαλιστών Αμερικανών”, κατά  της “Δυνάστου Μέρκελ” και υπέρ του Τσάβες και στη συνέχεια υπέρ του περιθωριακού Μαδούρο.

Ο Αντώνης Σαμαράς πράγματι, έναντι του διαδόχου του στην πρωθυπουργία δεν ήταν γενναίος. Συνειδητά επέλεξε να τον απαξιώσει από την πρώτη μέρα και δεν φωτογραφήθηκε μαζί του, ούτε χαριεντίστηκε, όπως άλλοι πρ. πρωθυπουργοί, για να μην του δώσει οποιοδήποτε άλλοθι για τις ύβρεις του, τις ακραίες συμπεριφορές του και τις εξωφρενικές πολιτικές του σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Κι όμως, ακόμα και γι αυτή την επιλογή  που επικρίθηκε πολύ τότε, ο Αντώνης Σαμαράς τελικά δικαιώθηκε!

Γιατί τα επικαλούμαι όλα αυτά; Διότι ακριβώς αυτά παρήγαγαν τα συμπλέγματα του κ. Τσίπρα κατά του Αντώνη Σαμαρά, και ακριβώς αυτά τα απωθημένα είναι που γέννησαν και μια δικαστική σκευωρία, μήπως και καταφέρουν να θολώσουν την ηθική ακεραιότητα του πρ. Πρωθυπουργού στα μάτια της κοινής γνώμης.

Γι αυτό, και μόνον με ψυχιατρικούς όρους, μπορεί να ερμηνευτεί η μανία του κ. Τσίπρα έναντι του προκατόχου του: Άλλωστε, αν κανείς διάβαζε τις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, θα διαπίστωνε ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε η δημοσκοπική του κατάρρευση, ούτε η δική του ηθική απαξίωσή του στα μάτια της κοινής γνώμης. Το πρόβλημά του ονομάζεται ακόμα και σήμερα Αντώνης Σαμαράς!

Οι δύο εφημερίδες (που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο) παίρνουν γραμμή απευθείας από το Μαξίμου έχουν εντάξει στις βασικές τους σελίδες ειδικά ένθετα προκειμένου να χτυπούν συστηματικά τον πρ. Πρωθυπουργό για το Μακεδονικό αλλά και για ότι άλλο θέμα τους καπνίσει.

Έτσι η μία εφημερίδα από αυτές είχε ειδικό ένθετο όπου μια ταλαίπωρη δημοσιογράφος επιχειρούσε να απαντήσει με αστεία “επιχειρήματα” στην Ιστορική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τη Μακεδονία, ενώ η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ η Αυγή προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο πρ. Πρωθυπουργός όταν “ήταν”  υπουργός επί του πολιτισμού το (2008), “μετέφερε” κάποια σκουπίδια κάπου στη Βεργίνα…

Είναι τόση μάλιστα η μανία τους κατά του Σαμαρά, που δεν έκαναν καν τον κόπο να ενημερωθούν ότι ο Σαμαράς ΔΕΝ ήταν υπουργός Πολιτισμού το 2008, για την ακρίβεια δεν ήταν καν υπουργός, αφού η υπουργοποίησή του έγινε τον επόμενο χρόνο, το 2009.

Γράφει η έγκριτος “Αυγή”, σε κείμενο με την υπογραφή του Κ.Πουλακίδα ότι:

“Ενόψει της απόφασης Σαμαρά ο Ν. Μέρτζος -ο οποίος όλως τυχαίως βάλλεται σήμερα από τα ίδια πρόσωπα λόγω της θετικής του στάσης στη Συμφωνία των Πρεσπών…- από τη θέση του προέδρου της ΕΜΣ κατήγγειλε στον Δεκέμβριο του 2008 “απόπειρα βεβηλώσεως του χώρου εκ μέρους της προστάτιδός του (!…) Ελληνικής Πολιτείας” επισημαίνοντας ότι “η τύφλωση των αρμοδίων είναι προφανής και πολλαπλώς επιβλαβής”.

Ως “τυφλωμένο αρμόδιο” η Αυγή παρουσιάζει τον Αντώνη Σαμαρά με τον βαρύγδουπο μάλιστα τίτλο: “σκουπίδια στη Βεργίνα έστειλε ο Σαμαράς”…

Η πλάκα είναι, ότι μπορεί τότε  ο Σαμαράς να μην είχε καν ιδέα ότι θα υπουργοποιείτο και ότι θα αναλάμβανε συγκεκριμένα το υπουργείο Πολιτισμού, αντίθετα με πρωτοκλασσάτο σημερινό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με βαρύνοντα ρόλο στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο είναι ένα από τα πρόσωπα που υπογράφουν την απόφαση αυτή για την οποία “κατηγορείται” από την Αυγή ο Αντώνης Σαμαράς!

Αλλά τι να πει κανείς…

Η εμπάθειά τους προς τον Αντώνη Σαμαρά και η απογοητευτική για τον Αλέξη Τσίπρα σύγκριση μαζί του, τους αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, κάθε ψέμα, προκειμένου να αμφισβητήσουν την πολιτική δικαίωσή του.

Όμως ο κόσμος έχει και κρίση και γνώση…

Και απλώς διασκεδάζει με τις κουτοπονηριές τους…

Γ.Μουρούτης
https://www.thepresident.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: