Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Πανεπιστημιακό άσυλο: Το εγχειρίδιο επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε Πολυτεχνείο, ΟΠΑ, ΑΠΘ και Πάντειο

Το νομοσχέδιο για το άσυλο των Πανεπιστημίων πέρασε από τη Βουλή και πλέον αυτό που μένει είναι η εφαρμογή του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μπει τέλος στις έκνομες ενέργειες εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των σχολών.
Τα πρώτα σχέδια αφορούν Πολυτεχνείο, ΟΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΝΤΕΙΟ, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να πραγματοποιούνται χειρουργικές ενέργειες ανάλογα πάντα με το αδίκημα. Μάλιστα η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι οι παρεμβάσεις της αστυνομίας να γίνονται με προσοχή και σύνεση και σε καμία περίπτωση στημένα σόου με εφόδους ένστολων αστυνομικών στα πανεπιστήμια.
Ειδικές «ομάδες κρούσης», στις οποίες ανάλογα με την περίσταση, θα χρησιμοποιούνται μικτά ή μεμονωμένα κλιμάκια αστυνομικών των
Ουσιαστικά η αστυνομία έχει προχωρήσει σε «χαρτογράφηση» των πανεπιστημίων, ώστε να δημιουργηθεί και το απαραίτητο εγχειρίδιο για τις επεμβάσεις.

Συγκεκριμένα έχουν γίνει:
τοπογραφικές αναλύσεις, εσωτερικά και εξωτερικά των πανεπιστημίων για την καλύτερη γνώση των χώρων
ανάλυση όλων των σημείων εισόδου-εξόδου για την ασφαλή προσέγγιση, αναχώρηση και ενδεχόμενη εκκένωσή τους.

Παράλληλα στο ειδικό εγχειρίδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέμβαση στα πανεπιστήμια οι αστυνομικές ενέργειες διαμορφώνονται ανάλογα με το αδίκημα που διαπράττεται, όπως ρίψεις μολότοφ, βανδαλισμοί, διακίνηση ναρκωτικών ή παρεμπόριο.
Πηγή: iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: