Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Σύριζα: Η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση όλων των εποχών (αποδεδειγμένα).


Όλες οι κυβερνήσεις που περάσανε τα τελευταία 40 χρόνια από την Ελλάδα έκαναν ρουσφέτια και συμμετείχαν σε πολλές παράνομες πράξεις και μίζες.
Οι περισσότερες εξ’ αυτών όμως έστω και για τα μάτια του κόσμου είχανε τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους (αποδιοπομπαίους τράγους).
Με την νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ/ΔΙΟ.ΡΙ.ΖΑ σε όλες τις παράνομες κινήσεις/διορισμούς/συμπεριφορές δεν υπήρξε ούτε μία τιμωρία, η κυβέρνηση απλά περίμενε να «εξασθενίσει» το θέμα στα ΜΜΕ και προχωρούσε.
Διορισμοί/μίζες/ρουσφέτια…και τιμωρία καμία! Και έχουν το θράσος και συνεχίζουν να μιλούν για ηθικό πλεονέκτημα – αξιοκρατία και Αριστερά.
Θέλετε να δούμε συνοπτικά τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον 1+ χρόνο που είναι κυβέρνηση;
– Έχουμε υφυπουργό ο οποίος δήλωσε ότι κρατούσε διπλά βιβλία στο δήμο του και δεν ντρέπεται για αυτό, ενώ είπε ότι νοιώθει διαφανής και σωστός.
Ένα άνθρωπο που δήλωσε ανοιχτά ότι κρατούσε διπλά βιβλία (παρανομία 101%) τι κάνεις όταν γίνεις κυβέρνηση; …Τον ορίζεις υφυπουργό!
httpv://www.youtube.com/watch?v=ETIpiqSPqDE
Ο οποίος μάλιστα τραμπουκίζει τα Μ.Μ.Ε. σε συνεντεύξεις τύπου.
httpv://www.youtube.com/watch?v=hPxxkBtjyJ4
…Συγγενής μάλιστα του κ. Πολάκη ως νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομείο κατηγορήθηκε ως υπεύθυνη για το θάνατο ενός μωρού 4 ετών αλλά και για την κλοπή ναρκωτικών ουσιών από το νοσοκομείο. Τιμωρία; Καμία! Χάθηκε ο φάκελος της…Μεγάλη υπόθεση να έχεις ξαδερφάκι υπουργό σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Βούτσης-γιός
– Με την ίδια λογική μάλλον επιλέχθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης) αφού ο γιός του έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστεία τραπέζης (προφανώς τον «εκπαίδευσε» σωστά ο πατέρας του ως αντιεξουσιαστή).
– Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Τιμωρία; Καμία!
Σταθάκης
– Ο υπουργός Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει 2 εκατομμύρια ευρώ εισόδημα και 38 ακίνητα.
Επίσης Γενικός Γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μανούσος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη.
Τιμωρία; Καμία!
Φλαμπουράρης
– Ο υπουργός Φλαμπουράρης «ξέχασε» να μεταβιβάσει τις μετοχές της κατασκευαστικής του εταιρείας, ενώ παράλληλα έπαιρνε και δημόσια έργα (4 εκατομμυρίων). Ξεχασιάρηδες οι υπουργοί μας. Τιμωρία; Καμία!
Ξανθός
– Υπουργός Υγείας (καλός φίλος με τον κ. Πολάκη) που εν μία νυκτί ξηλώνει ανεξαιρέτως όλους τους διοικητές των νοσοκομείων (προφανώς για να μπουν αυτοί που πρέπει, τα δικά τους «παιδιά»). Τιμωρία; Καμία!
Κατρούγκαλος
– Υπουργός Εργασίας (Κατρούγκαλος) που ως δικηγόρος προσλαμβάνει τους πελάτες του στο δημόσιο με 12% προμήθεια από τους μισθούς τους.
Επίσης τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.  Τιμωρία; Καμία!
Φίλης ύπνος
– Υπουργός Παιδείας (Φίλης) με απολυτήριο λυκείου, προσβάλει και δεν αναγνωρίζει την Ποντιακή γενοκτονία. Τιμωρία; Καμία!
Σκουρλέτης
– Ο κ. Σκουρλέτης διόρισε τον σύζυγο της κας Χαρά Καφαντάρη κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΚΟ). Τιμωρία; Καμία!
Δούρου - Τσίπρας
– Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, ενός εκ των σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπενίση (και τυχαία σύντροφο-σχέση της τα τελευταία 4 χρόνια)στην ΕΥΔΑΠ ως διευθύνων σύμβουλο.
Η κα Δούρου δεν αρκέστηκε στο διορισμό της σχέσης της. Διόρισε μέσω του Αριστείδη Μπαλτά και τον αδερφό της!
Η Δούρου επίσης έδωσε στον Μπόμπολα με απευθείας ανάθεση τη λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης, και έδωσε έργο στην “μιζαδόρικη” siemens 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο η κα. Δούρου…Διορίστηκε ως υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής η Χρυσάνθη Κισκήρα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.
Επτά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αθανασιάδη, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Γαβρίλη, Κατερίνα Θανοπούλου, Χρήστο Καραμάνο, Ερμίνα Κυπριανίδου και Αγγέλικα Σαπουνά.
Τιμωρία; Καμία!
Κόκκαλης
14.000.0000 ευρώ έλαβε ο κος Σωκράτης Κόκκαλης για 750 κοντέινερ σε hotspot. Έλεγχος ή Τιμωρία; Καμία!
Καρανίκας
– Καρανίκας Νίκος / Σερβιτόρος-Εκπαιδευτικός που δεν εργάσθηκε ποτέ και στο βιογραφικό του δηλώνει ότι «η καριέρα είναι χολέρα», αντιρρησίας συνειδήσεως (δεν πήγε στρατό) και πολύ καλός φίλος-συμμαθητής του πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα ορίστηκε με μισθό 2000+ ευρώ το μήνα ως σύμβουλος ανάπτυξης παρά τω πρωθυπουργό.
Μετά την δημοσίευση του θέματος πήρε θέση λέγοντας «Μας…προκύπτουν υπεύθυνες θέσεις, δεν κάνουμε καριέρα».
Πριν τον Καρανίκα διόρισαν και την αδερφή του Καρανίκα στον ΟΛΘ.
Το θέμα έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ, φυσικά όμως δεν άλλαξε κάτι. Τιμωρία; Καμία!
Ράπερ ΣΥΡΙΖΑ
– Ράπερ/γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος), βόλεψε τον αδερφό του, τη μητέρα του και την γκόμενα του στο Δημόσιο.
Μετά την δημοσίευση του θέματος πήρε θέση λέγοντας ότι ο παππούς του ήταν επαναστάτης (άρα είχε δικαίωμα να κάνει ρουσφέτι;).
Το θέμα έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ, φυσικά όμως δεν άλλαξε κάτι. Τιμωρία; Καμία!
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.: Δεν σταματάνε να διορίζουν!
Ο Γιώργος Χρηστοφορίδης υποψήφιος των ΑΝ.ΕΛ. και δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας “Το χωνί”…έχυσε τόνους μελάνι για να καταφέρει το σκοπό του (πούλησε πατριωτισμό και αντιμνημονιακά κείμενα) για να διοριστεί και αυτός σε μία θεσούλα στο δημόσιο.
Μετά τον Καρανίκα…έγινε και ο κ. Χρηστοφορίδης ειδικός σύμβουλος με μισθό 2.000+ ευρώ το μήνα!
Αρβανίτης
– Τα ίδια με τον γραμματέα ράπερ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κάνει ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος του πρωθυπουργού. Η σύζυγός του διορίστηκε στον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και η κόρη στον υπουργό Σπίρτζη. Τιμωρία; Καμία!
Παπαδοπούλου Μανταλένα
– Μετά τον ράπερ σειρά είχε η γραμματέας νεολάια των ΑΝ.ΕΛ. (Μανταλένα Παπαδοπούλου). Διόρισαν απόφοιτη λυκείου ως διευθύντρια του υπουργείου με αμοιβές διευθύντριας δημοσίου απόφοιτης πανεπιστημίου. Την ανώτατη δηλαδή αμοιβή στο δημόσιο χωρίς καν τυπικά προσόντα. Τιμωρία; Καμία!
Καραγκούνης
– Σταύρος Καραγκούνης…Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει και τους συνοδοιπόρους στις καταλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πνεύμα αυτό διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ και κολλητός φίλος του Αλέξη Τσίπρα.
Τιμωρία; Καμία!
Ράνια Σβίγκου
– Ράνια Σβίγκου (εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ) διόρισε το σύντροφο της (χωρίς πτυχίο) στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Πάνος Λάμπρου
– Πάνος Λάμπρου διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος με μισθό 2000+ ευρώ το μήνα (χωρίς πτυχίο).
Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο που έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ, οπού υποστήριζε νομικά και ηθικά παράνομες πράξεις διαδηλωτών (σπάσιμο αυτοκινήτων/επιχειρήσεων) και αποδεδειγμένα συνομιλούσε με κρατούμενους φυλακών. Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του δολοφόνου του Μπακογιάννη.
Τιμωρία; Καμία!
Να μην ξεχάσουμε ότι είναι η κυβέρνηση που έστειλε χιλιάδες επιχειρήσεις στο εξωτερικό (ή σε λουκέτο), έφερε capital controls και θεωρεί κοινωνική δικαιοσύνη την φορολόγηση με 50% στις επιχειρήσεις που έχουνε κέρδη άνω των 60.000 ευρώ (+ 100% προείσπραξη φόρων + φόρο επιτηδεύματος + ΤΕΒΕ).
Πρωτοπόροι σε όλους τους τομείς στο ΣΥΡΙΖΑ…για πρώτη φορά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία το κυβερνών κόμμα κάλεσε τον λαό να διαδηλώσει εναντίον των νόμων που αυτό ψήφισε (και γίναμε παγκόσμιος περίγελος).
Η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποίησε το αποθεματικό των ταμείων που υπάρχουν για την πληρωμή μισθών/συντάξεων.
– Διορισμών συνέχεια:
Κουρουμπλής
– Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διόρισε την 20χρονη κόρη του Παναγιώτη Φασούλα.
Τιμωρία; Καμία!
Κοτζιάς Νίκος
– Ο Νίκος Κοτζιάς διόρισε τον ξάδερφο του Τσίπρα στο γραφείο του (Γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων). Τρία από τα πανεπιστήμια που αναφέρει στο βιογραφικό του ο κος Κοτζιάς ανέφεραν ότι δεν τον γνωρίζουν καν, ενώ διόρισε ακόμη και τον σύντροφο της κόρης του (νέος υποδιοικητής της ΤτΕ).
Τιμωρία; Καμία!
Δραγασάκης
– Ο Γιάννης Δραγασάκης διόρισε τον ανιψιό του Νίκου Βούτση στο γραφείο του.
Τιμωρία; Καμία!
Σπιρτζής
– Ο Χρίστος Σπιρτζής διόρισε την γυναίκα του κ. Τσίπρα ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του.
Τιμωρία; Καμία!
– Ο Παναγιώτης Σκουρτέλης διόρισε τον σύζηγο της Χαράς Καφαντάρη ως διευθύνων σύμβουλο σε ΔΕΚΟ.
Τιμωρία; Καμία!
Τόσκας
– Ο Νίκος Τόσκας διόρισε την ανιψιά του ως σύμβουλο στο γραφείο του.
Τιμωρία; Καμία!
Κουντουρά Έλενα
– Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά.
Τιμωρία; Καμία!
– Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.
Για τους διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν άρθρα ακόμη και σε περιοδικά του εξωτερικού (Focus).
Δεν διορίσανε μόνο την οικογένεια τους αλλά και πολλούς φίλους και στελέχη (η λίστα είναι μεγάλη!):
Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:
– Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
– Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων.
-Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών το 2015 και συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
– Ο Σπύρος Κοκκινάκης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί με προσωπική απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Γενικός Γραμματέας Υγείας
Αντίστοιχη θέση – ή κάποια άλλη στο Υπουργείο, μάλλον του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ- διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.
– Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.
– Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
– Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του, Χρ. Πιλάλη.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρουφάκης, προσέλαβε ως σύμβουλό του την πρώην Βουλευτή του ΠαΣοΚ, Έλενα Παναρίτη.
– Υποδιοικήτρια 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) ορίστηκε η Ιωάννα Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
– Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων).
– Ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
– Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.
– Η Δήμητρα Χαλικιά, ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει διοριστεί στη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
– Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
– Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Γιαννέλης.
– Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία».
– Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
– Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.
– Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές.
– Ο Τζανέτος Φιλιππάκος, υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και 2015, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δημιουργείται θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στα Υπουργεία.
– Στη θέση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς επιλέχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι, παράλληλα, και Αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
– Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θεόδωρου Δρίτσα στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου).
– Οι Παύλος Παπαδόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης).
– Ο Στρατής Πλωμαρίτης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).
– Υποδιοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και, πλέον, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.
– Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, που αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».
– Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε η Αγγελική (Αγγέλα) Βαγενά, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές φλέρταρε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
– Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.
– Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που ορίστηκε διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Ηρακλείου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
– Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Αθ. Γιαννόπουλος.
ο Στυλιανός Πλιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).
– Ο Ανδρέας Κομματάς, υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΝΑΤ.
– Ο Απόστολος Αλεξόπουλος, πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
– Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
– Ο Γιάννης Ταφύλλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
– Η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
– Η Φωτεινή Κούβελα, πρώην Βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.
– Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ. (Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1991-1992 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού).
Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Τολάκη, η οποία είναι επίσης στέλεχος της ΔΕΗ, ενώ σήμερα είναι διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ, τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενώ για πρώτη φορά, επίσης, από τη μετοχοποίηση της επιχείρησης, η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δημόσιο, έχει τόσο άμεση σύνδεση με το κυβερνών κόμμα και τόσο στενό βαθμό «συγγένειας» με τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα παντελή απουσία στελέχους της αγοράς. Από τα 6 μέλη του Δ.Σ. που προτείνει το Δημόσιο, τα 4 προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ΔΕΗ (Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Ανδριώτης Γεώργιος και Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης) και τα δύο από τον πανεπιστημιακό χώρο (Γούτσος Σταύρος και Πραματιώτης Παναγιώτης), ενώ στο σύνολό τους, είτε πρόσκεινται είτε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
– Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τομέα Ενέργειας του κόμματος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ
-Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.
– Ο Τζούλιος Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
– Η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενική Γραμματέας Μεταφορών.
– Ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας.
– Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, που έχει τοποθετηθεί Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είναι, παράλληλα, μέλος της Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
– Ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε., μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ εδώ και τρεις μήνες, αναμένοντας, παράλληλα, την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή.
– Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
– Ο Γ. Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού.
– Στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ ο διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», Σταύρος Καπάκος.
…και δεν έχουμε λάβει υπ’όψιν τις 2.000+ θέσεις/διορισμούς των φίλων του κόμματος στην ΕΡΤ!
Από τα βιογραφικά που οι ίδιοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν, από τα πρακτικά των συνεδριάσεων στις οποίες οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν και από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, πέραν της έλλειψης προσόντων για πολλούς απ’ αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που τοποθετήθηκαν στους φορείς έχει ευθεία σχέση με τα κόμματα, που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί νέοι διορισμοί που δεν έχουμε μάθει ή δεν προλάβαμε να τοποθετήσουμε στη λίστα. Αν ξεχάσαμε κάποιον ενημερώστε μας

https://epikairotita.gr/syriza-dieftharmeni-kyvernisi/


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: