«Έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και εμένα προσωπικά να υποδεχόμαστε τον ηγέτη μιας μεγάλης φίλης χώρας και πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Νωρίς το πρωί ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι κοινές τους δηλώσεις.«Με μεγάλη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στην Αθήνα και το Προεδρικό Μέγαρο, λυπάμαι που η πανδημία δεν μας επιτρέπει να αποδώσουμε στην επίσκεψή σας τη λαμπρότητα που θα θέλαμε. Έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και εμένα προσωπικά να υποδεχόμαστε τον ηγέτη μιας μεγάλης φίλης χώρας και πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και αραβικού κόσμου», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Μιας χώρας που συνδέεται με την Ελλάδα με μακραίονες σχέσεις φιλίας, σεβασμού και πολιτισμού. Ορόσημο αποτελεί για τις σχέσεις των χωρών μας καθώς και για την ευρύτερη περιοχή η υπογραφή την 6η Αυγούστου και η θέση σε ισχύ της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ», σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.
«Στη συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε διεξοδικά στην παρούσα συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Θα ήθελα επίσης να συζητήσουμε σχετικά με την πρόσφατη αναζωπύρωση φαινομένων τρομοκρατίας με θρησκευτική επίφαση, ενώ είναι αδιαμφησβήτητο ότι οι θρησκευτικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση πράξεις εξτρεμισμού».
«Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την καλή και θερμή υποδοχή σας. Θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σας ότι η υπογραφή της Συμφωνίας (σ.σ. Ελλάδας - Αιγύπτου) συσφίγγει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα έχουμε κι άλλες συμφωνίες σίγουρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Αιγύπτιος πρόεδρος.
«Η Αίγυπτος θα σταθεί δίπλα και υπέρ της Ελλάδας για τα δικαιώματά της και για οποιοδήποτε θέμα αφορά την ασφάλεια της χώρας και τα θαλάσσια σύνορά της», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
«Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω μαζί σας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες που έγινα δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία, με τι πιστεύει ο καθένας. Είναι κινήσεις εξτρεμιστών που δεν πρέπει να οδηγήσουν στην αντίθεση των θρησκειών μεταξύ τους», συνέχισε, ευχαριστώντας και πάλι για τη θερμή υποδοχή.
Μητσοτάκης: Η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα που ενώνει αντί να χωρίζει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου