Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Πηγή : ΥΓΡΟ ΠΥΡ

Στερεότυπο 1: Οι έλληνες μετανάστες των περασμένων δεκαετιών είναι το ίδιο με τους σημερινούς ξένους μετανάστες στην Ελλάδα.
Αλήθεια: Η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Δηλαδή θα πρέπει να διώκονται ποινικά για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα και να απελαύνονται. Αυτό το προβλέπει ο Νόμος. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων μεταναστών ήταν ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες, δηλαδή εισέρχονταν κατόπιν προσκλήσεως και αυστηρής επιλογής των αρχών του κράτους υποδοχέα.
Άλλο λαθρομετανάστης και άλλο μετανάστης λοιπόν.

Στερεότυπο 2: Οι μετανάστες δεν παίρνουν τις δουλειές των ελλήνων, αφού αυτές τις οποίες κάνουν, τις αποφεύγουν οι έλληνες.
Αλήθεια: Σημασία δεν έχει η δουλειά καθεαυτή, αλλά τα χρήματα που κερδίζει ο εργαζόμενος από την δουλειά αυτή. Παράδειγμα: Η πλέον ανάρπαστη δουλειά για τους ανειδίκευτους εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι εργάτης σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου. Οι συνθήκες εργασίας εκεί καταμεσής του ωκεανού, είναι τουλάχιστον απάνθρωπες, αλλά η αμοιβή πολύ υψηλή.
Αν λοιπόν η εργασία του αγρότη αμειβόταν με 2.000 € τον μήνα, ποιος ο λόγος να κατέβουν στην Αθήνα για 600 € ως υπάλληλοι; Οι λαθρομετανάστες με την παράνομη και πενιχρά αμειβόμενη εργασία τους, έχουν εξαφανίσει ολόκληρες συνομοταξίες εργαζομένων.
Το συνδικάτο των Οικοδόμων, το πιο γερό συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα, ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Άρα λοιπόν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποιες δουλειές, διότι αυτές έχουν απαξιωθεί μισθολογικά από την εργασία των μεταναστών.

Στερεότυπο 3: Η μετανάστευση (λαθρομετανάστευση) των αλλοδαπών στην Ελλάδα βοηθά την ελληνική οικονομία.
Αλήθεια: Την παραοικονομία και την οικονομία των αριθμών σίγουρα ναι, αλλά την πραγματική ελληνική οικονομία σίγουρα όχι! Έλληνες απολύονται για να προσληφθούν ξένοι εργάτες, έτσι ώστε οι εργοδότες να μην καταβάλουν ασφαλιστικά και να δίνουν τους μισούς μισθούς. Παράδειγμα: Ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας πλήρωνε τους αλλοδαπούς εργάτες στα έργα της Ολυμπιάδας 30 € /ημέρα, ενώ αν είχε έλληνες θα έπρεπε να δίνει 50 € + ΙΚΑ. Την ίδια ώρα από την εφημερίδα του, προπαγάνδιζε την πολυπολιτισμικότητα και την ενίσχυση της Οικονομίας (της τσέπης του) από τους μετανάστες.

Στερεότυπο 4: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, είναι η πηγή όλων των δεινών αυτού του κόσμου.
Αλήθεια: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα. Δεν είναι η αιτία για το κάθε δεινό αυτής της κοινωνίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο των κοινωνικών αντιθέσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Στερεότυπο 5: Οι έλληνες είναι ρατσιστές!
Αλήθεια: Μια πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου για την μετανάστευση, έδειξε ότι ο ελληνικός λαός ανησυχεί βαθειά για το φαινόμενο της μετανάστευσης, ως ένα αίτιο για την δημιουργία σωρείας προβλημάτων στην ελληνική κοινωνία. Κανένας δεν απάντησε αρνητικά επειδή θεωρεί την ράτσα του ανώτερη από των ξένων ή επειδή τους φοβάται. Ο ελληνικός λαός είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου!


Στερεότυπο 6: Για όλα φταίνε οι μετανάστες!
Αλήθεια: Το μεγάλο κεφάλαιο κάποτε επένδυε στον εθνικισμό (Ελλάδα δεκαετίες 50’- 60’). Σήμερα επενδύει στην παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα, για να μπορεί να κινείται και να αναπτύσσεται απεριόριστα έξω από τα στενά πλαίσια του Έθνους-Κράτους, έχοντας ταυτοχρόνως και μία ανεξάντλητη μάζα εξαθλιωμένων προλετάριων προς εκμετάλευση. Έτσι λοιπόν η προπαγάνδα κατασκευάζει ενοχές, φοβίες και προκαταλήψεις για να περάσει την κυρίαρχη ιδεολογία. Όποιος τολμήσει και αμφιβάλει, του κολλάνε την ταμπέλα του φασίστα-εθνικιστή-ρατσιστή και του στέλνουν το ΣΔΟΕ.

Όταν το 2050 οι μετανάστες από την Ανατολή θα πλειοψηφούν (όπως ισχυρίζεται ο ΟΗΕ) έναντι του γηγενούς πληθυσμού, το δίλλημα αφομοίωση ή ενσωμάτωση θα τίθεται όχι βεβαίως από τους έλληνες για τους μετανάστες, αλλά από τους μετανάστες για τους έλληνες. Η Ελλάδα πλέον θα ανήκει στην Ανατολή τόσο πολιτισμικά και εθνολογικά, όσο και θρησκευτικά, πολιτικά (η πολιτική ζωή θα ελέγχεται άμεσα από το Καράτσι και το Νέο Δελχί) αλλά και ηθικά (ισλαμικός νόμος). Και αν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά θα συμβαίνουν στην πιο φτωχή χώρα της ΕΕ και με την υψηλότερη ανεργία, τότε το μείγμα θα είναι εξαιρετικά εκρηκτικό.

Μπορεί ένας ολόκληρος λαός να αυτοκτονεί λόγω ενός ψευδεπίγραφου φθηνιάρικου μελό συναισθηματισμού και να αφήνει να συντελεστεί η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών προς την Ελλάδα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, μπορεί να επιλέγουμε τις χάϊ απόψεις του νεοαριστερού Life Style για να λύσουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα, αλλά τότε (2020) θα είναι πραγματικά αργά για οποιαδήποτε διόρθωση, εκτός και αν αφομοιωθούμε ειρηνικά στο Ισλάμ και την Ανατολή…

«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς"

Καρλ Μαρξ




ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Πηγή : Π.Σ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ

Μια είδηση με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα.Μήπως τελικά έχουν δίκιο όλοι αυτοί που διατείνονται οτι η παρουσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα οφελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ το παρασιτικό-μεταπρατικό κεφάλαιο της χώρας μας;
Δεν υπάρχουν άνεργοι σε επτά κοινότητες μεταναστών στην Ελλάδα


ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ σημαντικά οι Έλληνες και αυξάνονται οι μετανάστες στον παραγωγικό πληθυσμό (15-64 ετών) της χώρας μας κατά την τελευταία δεκαετία ενώ σε επτά κοινότητες μεταναστών που εργάζονται στη χώρα μας δεν υπάρχουν άνεργοι. Τα υψηλά ποσοστά απασχόλησης των μεταναστών τόσο στην επίσημη όσο και στην ανεπίσημη αγορά εργασίας (συνολικά στη χώρα μας οι μετανάστες είναι περίπου 1,5 εκατ.) αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας των μεταναστών και ιδιαίτερα των μεταναστριών στην ελληνική αγορά εργασίας. Προβλέπεται δε ότι η τάση αυτή θα παραμείνει σταθερή στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον για τους μετανάστες και τις μετανάστριες της πρώτης γενιάς.
Στο εντυπωσιακό αυτό συμπέρασμα οδηγείται η νέα μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (του κ. Γιώργου Κρητικίδη) σχετικά με τον πληθυσμό, το εργατικό δυναμικό και την απασχόληση των μεταναστών.
Σύμφωνα με τη μελέτη:
● Ο συνολικός πληθυσμός των μεταναστών (ανδρών και γυναικών), σε σχέση με το 1998, αυξήθηκε κατά 290.190, αύξηση που εμφανίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αντίθετα, ο ελληνικός πληθυσμός παρουσιάζει συνολική αύξηση μόλις κατά 80.780.
● Σε επτά κοινότητες μεταναστών δεν υπάρχουν άνεργοι, με αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι σε αυτές να αποτελούν και το εργατικό δυναμικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: