Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Η ΚΝΕ ζήλεψε τις «ανδραγαθίες» του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή : resaltomag-forum

Είναι να απορεί κανείς με το τραγικό αυτό πολιτικό ολίσθημα της ηγεσίας της ΚΝΕ. Στη σημερινή συγκυρία μια τέτοια πράξη ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ. Και αυτή η έμπρακτη αναγνώριση του αμερικανικού προτεκτοράτου, δεν μπορεί να επικαλυφθεί, ούτε να μετατεθεί με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ή με την κούφια ρητορεία περί «σοσιαλισμού των Βαλκανίων».

α). Όταν αποδέχεσαι την ιμπεριαλιστική λογική των προτεκτοράτων και την κατασκευή νέων τεχνητών «εθνών-κρατών», κανένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας δεν είναι εφικτός. Απλώς με αντιιμπεριαλιστικές ρητορείες νομιμοποιείς ΠΡΑΚΤΙΚΑ τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδεχόμενος την πλανητική λογική. Και φυσικά ΚΑΜΙΑ στρατηγική για Σοσιαλιστικά Βαλκάνια δεν μπορεί να υλοποιηθεί στη βάση της ΛΟΓΙΚΗΣ των ιμπεριαλιστικών προτεκτοράτων. Αυτά είναι αλφαβητικά μεθοδολογικά ζητήματα και είναι ανεπίτρεπτο η ηγεσία της ΚΝΕ να τα αγνοεί.
β). Σήμερα το «όχημα» αυτού του προτεκτοράτου είναι το όνομα «Μακεδονία»: όνομα που σφετεριστικά και άκρως εθνικιστικά χρησιμοποιείται για να προσφέρει την τεχνητή «εθνική ρίζα» για το νέο πολυεθνικό κρατίδιο. Σε αυτή την αυτοκρατορική απάτη που προκαλεί υστερικούς εθνικισμούς και διχασμούς σε όλα τα Βαλκάνια δεν μπορεί να συμμετέχεις. Η συμμετοχή της ΚΝΕ νομιμοποιεί αυτές τις διχαστικές και εθνικιστικές πολιτικές.
Καμιά ειρήνη, κανένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και καμία σοσιαλιστική ενότητα των Βαλκανίων δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω στα ιμπεριαλιστικά «οχήματα». Αντίθετα όποιος νομιμοποιεί αυτά τα «οχήματα» ουσιαστικά δίνει το άλλοθι στον ιμπεριαλισμό για τον τεμαχισμό των Βαλκανίων, τον ερεθισμό εθνικιστικών διχασμών και τον αλληλοσπαραγμό των λαών. Και αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα που το ΚΚΕ πολλές φορές τα έχει επισημάνει, καταγγέλλοντας αυτή την ιμπεριαλιστική στρατηγική της διαίρεσης των Βαλκανίων.
Φυσικά θα ήταν επαναστατικό ένα τέτοιο αντιιμπεριαλιστικό φεστιβάλ των Βαλκανίων με τις κομμουνιστικές νεολαίες που θα κατάγγειλαν τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού, την πολιτική των προτεκτοράτων και της Διάλυσης των Βαλκανίων. Μόνο που τότε δεν μπορούσε να υπάρξει «κομμουνιστική νεολαία Μακεδονίας». Οι κομμουνιστές των Σκοπίων, αυτοί πρώτοι δεν θα έπρεπε να αποδέχονται τις αμερικάνικες σημαίες και τα εθνικιστικά «οχήματα», το όνομα που επέβαλαν τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κατεστημένα. Δεν μπορεί να λέγεσαι κομμουνιστής αγωνιστής που θέλεις Σοσιαλιστικά Βαλκάνια και να φοράς τα ρούχα και τα ονόματα που σου έκοψε και έραψε ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός. Αντίθετα τα καταγγέλλεις…

Η νεολαία της ΚΝΕ, φαίνεται ζήλεψε τις «ανδραγαθίες»του ΣΥΡΙΖΑ…






Δεν υπάρχουν σχόλια: