Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ "ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ '74", ΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόσφατα, με αφορμή ένα βιβλίο που συκοφαντούσε και εξύβριζε τους πολεμιστές της Κύπρου το 1974, είδαμε μια οργισμένη απάντηση από τους «Βετεράνους» που σχεδόν όλοι υποδέχτηκαν με ανακούφιση και ενθουσιασμό, όχι μόνο γιατί έβαζε στην θέση τον συκοφάντη αλλά και γατί καταδεικνύει το ζωντανό πνεύμα του μαχητή που δεν παραδίδει τα όπλα. Ένα ξέσπασμα συσσωρευμένης οργής από μιά χρόνια αδικία που μαζί με την λήθη βρήκε νέο σύμμαχο στη λάσπη. Πως φτάσαμε σε αυτή την ανακοίνωση κύριε Αργυρόπουλε που ομολογουμένως εκτός από το σύνολο των πολεμιστών της Κύπρου το '74, εκφράζει και το σύνολο των Ελλήνων Πατριωτών;
Το βιβλίο - αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει βιβλίο- που πραγματικά κατασυκοφαντεί και εξυβρίζει τους Βετεράνους Πολεμιστές του '74,αλλά και όλους όσους πολέμησαν στους αγώνες της Πατρίδας, αποτελεί την κορυφή μιάς σταδιακά εξελισσόμενης λάσπης, η οποία από τότε που γυρίσαμε από την Κύπρο, μαζεύεται προσεκτικά από όλους αυτούς τους απάτριδες, τους ανθέλληνες, τους ελεεινούς και τρισάθλιους, που σκοπό έχουν να καταρρίψουν οτιδήποτε Εθνικό, οτιδήποτε υψηλό, οτιδήποτε ωραίο και αληθινό και οτιδήποτε αποτελεί Φως. Φώς που καταυγάζει όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλο τον κόσμο. Από τότε που γυρίσαμε από την Κύπρο, άρχισε η κατασυκοφάντηση... Ο Γκουρογιάννης είναι το κρεσέντο θα έλεγα, όλης αυτής της ενορχηστρωμένης προσπάθειας να απαλείψουν τον Αγώνα των Ελλήνων στην Κύπρο, για την αντιμετώπιση του Αττίλα. Να απαξιώσουν τους Πολεμιστές. Είναι μια προσπάθεια συντονισμένη από όχι μόνο από ανωνύμους, αγνώστους και ασήμαντους -με πλήρη επίγνωση της ασημαντότητάς τους- αλλά και από άλλους ασήμαντους, γνωστούς πολιτικούς και δημοσιογράφους. Αυτοί που υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών και των χρηματοδοτών τους, ξεκίνησαν από το '74 λέγοντας ότι, δεν έγινε πόλεμος στην Κύπρο, δεν έγινε τίποτε, κάποιες διαφορές είχαν οι Έλληνες με τους Τούρκους και.... αναγκάστηκε η Τουρκία να επέμβει για να δώσει λύση, αλλοιώνοντας όλη την αλήθεια για όσα συνέβησαν στην Κύπρο. Σιγά- σιγά προχωρούν στο ολέθριο σχέδιό τους, μη βρίσκοντας αντίσταση από αυτούς που το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους έχουν ορίσει ως θεματοφύλακες και υπερασπιστές όχι μόνο του εδάφους και της κυριαρχίας της Πατρίδας μας, αλλά και των αξιών, της Ιστορίας, των Ιδανικών και όλων των άλλων στοιχείων που αποτελούν εκείνα τα συστατικά για να ζει ο άνθρωπος σαν άνθρωπος και όχι σαν ζώο. Εκείνοι που όφειλαν να προστατέψουν και να συντρίψουν κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της Ιστορίας δεν αντιστάθηκαν, δεν υπεραμύνθηκαν. Και το αποτέλεσμα ήταν να αποθρασυνθούν οι εχθροί, οι θρασύδειλοι. Να επιτεθούν με μεγαλύτερη σφοδρότητα και να απλώνουν την προπαγάνδα τους, την ανθελληνική και αντεθνική. Προχωρώντας όλοι αυτοί και ελέγχοντας τα ΜΜΕ -επιτρέψτε μου να σας πω ότι τα μεγαλύτερα έχουν τον τίτλο "Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως"- θεώρησαν ότι είναι το πεδίο ελεύθερο και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Πολύ σωστά αναφέρεστε στο ξέσπασμα της συσσωρευμένης οργής. Έτσι είναι. Πρόκειται για μια χρόνια αδικία. Προσπαθούμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, στα παιδιά μας. Να μάθουν να αντιστέκονται -όπως αντισταθήκαμε εμείς τότε. Όχι μόνο στη ευθεία επίθεση -που δεχτήκαμε εμείς τότε στην Κύπρο- αλλά και στην προπαγάνδα που υφίσταται. Εμείς αποτελούμε κίνδυνο. Γιατί αν μιλήσουμε και πούμε ότι μια χούφτα στρατιώτες με πενιχρά μέσα αντιμετωπίσαμε πάνοπλους, υπέρτερους στρατιώτες Τούρκους και τους πήρε και τους σήκωσε, εάν μάθει ο κόσμος την λεπτομέρεια για τον ήρωα, τον Πλωτάρχη τότε, Λευτέρη Χανδρινό και όλα τα άλλα αξιοζήλευτα ηρωικά περιστατικά του πολέμου ένα προς ένα, αν γράψουμε, δηλαδή, πάλι την Ιστορία κομμάτι- κομμάτι, θα σηκωθεί η ψυχή των Ελληνόπουλων ψηλά, θα γιγαντωθεί η Ελληνική τους ψυχή, το μυαλό τους θα ενεργοποιηθεί, θα αρχίσουν να σκέπτονται Ελληνικά. Θα θέλουν να μοιάσουν σε αυτά τα παλληκάρια που έκαναν τόσα κατορθώματα και έτσι θα γεννήσουμε πάλι Έλληνες Άξιους. Επειδή οι γνωστοί κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας, τύπου Βερέμη, Ρεπούση, Λιάκου, Γιαννουλόπουλου απαγορεύουν η αληθινή Ιστορία να έρθει σε επαφή με τα παιδιά μας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι -σεβόμενοι την ίδια την Ιστορία- να τα φέρουμε σε επαφή μαζί της. Η ανακοίνωσή μας είναι η πρώτη απάντηση σε αυτό το -εκ του ασφαλούς- λιβελογράφημα και προσεκτικό μάλιστα. Για να μην τον "ακουμπήσει" κανείς τον Γκουρογιάννη το χαρακτηρίζει "μυθιστόρημα". Φοβάται ο…, θα ήθελα να πω ο άνθρωπος, αλλά είναι πολύ βαριά λέξη και νομίζω ότι δεν την αντέχει ούτε ο ίδιος. Οπότε θα ήθελα ο ίδιος να βρει μια λέξη και να χαρακτηρίσει τον εαυτό του, μετά από όσα έκανε. Θα ακολουθήσουν και άλλες απαντήσεις, γιατί φτάνει πια, ως εδώ! Χαίρομαι και θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε βήμα να μιλήσουμε. Ένα μέσον πατριωτικό μας δίνει βήμα να πούμε τις θέσεις μας, να πούμε αλήθειες και να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτούς τους άθλιους προδότες. Η ανακοίνωση του Συλλόγου των “Βετεράνων Κύπρου 1974” αποτελεί μια πρώτη απάντηση στους Γκουρογιάννηδες, καθώς από εδώ και στο εξής με αυτό το όνομα θα χαρακτηρίζονται με μια μόνο λέξη οι δειλοί, οι κιοτήδες, οι ριψάσπηδες, οι άθεοι, οι ανθέλληνες και οι αρνησιπάτριδες.
Μην τα βάζουμε πολύ με τον Γκουρογιάννη. Ένας απλός υπάλληλος είναι, ένας υπάκουος. Για τη φουκαριάρα… την τσέπη του!!! Η αλήθεια είναι πως -πέρα από το αστείο- δεν μπορώ να δείξω κατανόηση σε ένα τέτοιο άχρηστο υποκείμενο. Ακόμη και το σκουλήκι έχει κάποια χρησιμότητα, διότι ο Θεός έπλασε τα πάντα εν σοφία. Και όλα έχουν τη χρησιμότητά τους, εκτός από αυτά τα είδη. Τα οποία είναι παράξενο από που προήλθαν. Και μπορούμε να τα απαλείψουμε από τη ζωή μας. Με οποιοδήποτε τρόπο. Ο πρώτος -και ο καλύτερος θα έλεγα- είναι η πλήρης απαξίωσή τους, η περιθωριοποίησή τους. Και εν πάση περιπτώσει η θέση τους είναι μαζί με τα τοξικά απόβλητα. Γιατί μόνο αυτό φέρουν πάνω τους και μέσα τους. ΤΟΞΙΝΕΣ!

(η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση)

Πηγή: stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια: