Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τι μας κρύβουν στο ΠΑΣΟΚ

Από την Ιπποκράτους ανακοίνωσαν στους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το πρόγραμμα του τριημέρου στις ΗΠΑ.

Μαθαίνουμε επίσης από το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραλάβει το πόρισμα της επιτροπής που η Διεθνής είχε ορίσει για να αναλύσουν τα αίτια της κρίσης και της οποίας επιτροπής ηγείται ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικανός και νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Τι δεν μας λένε οι (όχι και τόσο) σοσιαλιστές

Προσέξτε τώρα τι δεν μας είπαν (ακόμα;) από το ΠΑΣΟΚ: ο κ. Παπανδρέου, έχοντας προφανώς στα χέρια του το πόρισμα του Τζόζεφ Στίγκλιτς (ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ότι επί των ημερών του ταύτισε τα συμφέροντα της Wall Street με τα συμφέροντα των Αμερικανών), στην 5η Ετήσια Συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον (Clinton Foundation), που θα έχει ως θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων την ενέργεια. Και φυσικά, τους αγωγούς…

Εκεί, θα παρουσιαστούν φυσικά οι αμερικανικές θέσεις για τους αγωγούς, καθώς οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες πιέζουν… Και λίγα είπε ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δεδομένων των παραινέσεων των (πολλών) Αμερικανών (όπως και ο ίδιος άλλωστε) φίλων του...

Όλα τα παιδιά

Εκεί, σε αυτή τη μίνι Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, θα συγχρωτισθούν 60 πρώην αρχηγοί κρατών, αλλά και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί της από το υπουργικό συμβούλιο των ΗΠΑ, αλλά και οι επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Cisco, η Coca-Cola, η Exxon Mobil, η General Electric, η Goldman Sachs Group, η JP Morgan Chase, η Nissan Motor, η PepsiCo, η Western Union, η Visa, μεταξύ πολλών άλλων, αλλά και (πλούσιοι) ηθοποιοί γνωστοί για τα «προοδευτικά» τους αντανακλαστικά, όπως η Ντέμι Μουρ και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Τις εργασίες θα ανοίξει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Καθεστωτική καμαρίλα, με μια δόση μεταλλαγμένης αριστεροφροσύνης. Για το διεθνισμό (του κεφαλαίου) και την πολυπολιτισμικότητα (του πελατολογίου των πολυεθνικών).

Καλά, αλλά γιατί όχι υπέρ Ελλάδος;

: Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: