Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η συνέντευξη - βόμβα του Max Keiser ! Max Keiser on the Greek Crisis

Ο κ. Max Keiser, διεθνούς φήμης οικονομικός αναλυτής με πολλές σωστές προβλέψεις στο ενεργητικό του, μίλησε (στο Al Jazeera) για την Ελληνική κρίση, σε μία συνέντευξη – καταπέλτη.  Δείτε τον και ακούστε τι γνώμη έχει για την Golden Sachs. Πρώτα όμως ακούστε τι έχουν να πουν τα ...“ελληνικά παλληκάρια” για τα μέτρα.
http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

Μεταφραση/υποτιτλοι: omadeon



Ζωντανή συζήτηση στο Al Jazeera με δύο Έλληνες, τον Κώστα Υφαντή που είναι λέει πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Ευρωπαικών μελετών, τον Τζων Σφακιανάκη – οικονομολόγο και επικεφαλή της τράπεζας Saudi Franzi, και ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά απο το Παρίσι.
Χαμός!
Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες κυρίους να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περι της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) ότι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, οτι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και οτι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Πλήρη ταύτιση και συνεννόηση, προφανώς μιλημένοι και προετοιμασμένοι απο τους "δικούς" μας εδώ και στην Ευρώπη.
Και μόλις τελειώνουν οι ...νεοελληνικές δικαιολογίες, παραλαμβάνει ο Keiser και τους κάνει ΡΕΖΙΛΙ!
Και δείτε τι έγινε!
Ο άνθρωπος, εξερράγη! ΕΞΕΡΡΑΓΗ για πράγματα που έπρεπε να έχουμε επαναστατήσει εμείς εδώ και χρόνια!
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε...


AL Jazeera: Στη συζήτησή μας, καλεσμένοι είναι ο κ. Γιώργος Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών, απο Αθηνα επίσης, ο κ. Τζόν Σφακιανάκης, οικονομολόγος-επικεφαλής, γενικός διευθυντής της Τράπεζας Saudi Franzi, κι απο το Παρίσι θα μας μιλήσει ο οικονομικός αναλυτής κ. Max Keizer. Ευχαριστώ όλους σας που ήρθατε!

AL Jazeera: - κ. Υφαντή, προφανέστατα, χιλιάδες έλληνες θύμωσαν! Πόσοι είναι άραγε; Πόσο μαζική θεωρείτε την αντίθεση του ελληνικού λαού στα νέα μέτρα;

Υφαντης: ( επιεικώς… απαράδεκτος ) - Εεε.. εχμ.. είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε αριθμητικά... Νομίζω όμως ότι η πλειονότητα των ελλήνων έχουν αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, τραγική.. και όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε σπαταλώντας περισσότερα από τα έσοδά μας και τώρα... (μπλα μπλα μπλα) Πρέπει να μπει τάξη στο σπίτι μας!

AL Jazeera: - Λέτε, δηλαδή, ότι οι διαδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τη πλειονότητα; Ομως, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους! Είναι δίκαιο; Πολλοί έλληνες λένε «Γιατί να υποφέρουμε εμείς, αν δεν είμαστε εμείς η αιτία της Κρίσης;»

Υφαντης: - Ε, αυτό είναι η εύκολη λύση! Ενας τρόπος σκέψης που μας απαλλάσσει από τις δικές μας ευθύνες για όσα συνέβαιναν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι έλληνες ποτέ δεν πληρώναμε τους φόρους μας σωστά.. Κάναμε πρωταθλητισμό φοροδιαφυγής, ζητούσαμε τα πάντα από το κράτος, δαιμονοποιούσαμε τον ιδιωτικό τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, οπότε, πραγματικά, δεν νομίζω ότι μερικές χιλιάδες που διαδηλώνουν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για μια σωστή ερμηνεία της καταστασης (μπλα μπλα μπλα)

AL Jazeera: - κ. Σφακιανάκη, εσείς θεωρείτε αυτές τις διαμαρτυρίες αντιπροσωπευτικές για την οργή του ελληνικού λαού; ..επειδή υποχρεώνεται ο λαός να "σφίξει το ζωνάρι" λόγω του χρέους;

Σφακιανάκης: - Καταρχήν, ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση. Θά'λεγα ότι οι διαδηλώσεις δεν ήταν αντιπροσωπευτικές, και θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο καλεσμένο σας!

AL Jazeera: - Max Keizer, οι άλλοι δυο κύριοι είπαν για το ελληνικό πρόβλημα πως «Δεν υπάρχει άλλη λύση!»* Εσυ τι λες;

Max Keizer: - Λοιπόν, ας αφήσουμε τα... ούζα, κι ας πιασουμε τα δεδομένα: Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ* -που σακατεύει την Ελλάδα- ήταν ίδιο, ως ποσοστό, το έτος 2.000! Γιατί λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί; Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, απέκρυψε πάρα πολλά δισ. χρέους! Ιδού το πρόβλημα: Η συνεργία τραπεζιτών (της Goldman Sachs και της Wall Street) με την ελληνική κυβέρνηση, για χάλκευση Δεδομένων! Για να διορθώσει το πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε πρακτορες και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs ως... επικεφαλής στην έρευνα! Δηλαδή, πάσχουν από το "σύνδρομο της Στοκχόλμης"! Πιάστηκαν όμηροι διεφθαρμένων τραπεζιτών της Wall Street και κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτομαστιγώνονται για τη διαφθορά άλλων -της Wall Street! Ε, αυτή η κατάσταση είναι εντελώς γελοία! Δυο έλληνες αναλυτές μας είπαν ότι "χρειάζονται κι άλλοι φόροι", ή "να μειωθεί η διαφθορά", αλλά η Goldman Sachs που έδωσε τέτοιες συμβουλές, πλήρωσε πέρυσι λιγότερο από 1% φόρο! Δηλαδή, για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πληρώσει κι άλλους φόρους; Αποζημιώνεται απο τη Goldman Sachs ο λαός σας ή μήπως έχει μετοχές της; Αυτό είναι παράλογο! Γιατί ξεπουλάτε τους συμπατριώτες σας; Είναι ψέμμα το «δεν υπάρχει άλλη λύση»! Λύση μπορεί να είναι και η εξέγερση! Γιατί δεν πετάτε έξω τη κυβέρνησή σας; Αφού είναι εντελώς διεφθαρμένη!!!

AL Jazeera: - Max Keizer, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. (π.χ. Γαλλία, Γερμανία) μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ* ή θα ήταν χειρότερα έτσι;

Max Keizer: - Σιγά μη πηδήξει από το τηγάνι στη... φωτιά! Αφού, το ΔΝΤ είναι.. η ίδια η Goldman Sachs! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, όλοι είναι ίδια κλίκα! Ολοι αυτοί έχουν στενή συνεργασία, που φάνηκε στην αρχή της Κρίσης, πριν δυο χρόνια. Οπως είπε κι ο Γουώρεν Μπάφετ "Οταν φεύγει η παλίρροια, τότε βλέπεις ποιος δεν φορά μαγιό"! Τώρα, όσον αφορά τη Κρίση Χρέους, στερεί τις δανειοληπτικές δυνατότητες εταιρειών -ή χωρών, όπως η Ελλάδα. Αλλά το ίδιο είναι και η Ισπανία και οι άλλες χώρες των "PIIGS" και η Ισλανδία, η οποία στις 6 Μαρτίου ψήφισε να μη πληρώσει το χρέος της -οι οικονομικοί τρομοκράτες της Wall Street είχαν κάνει παρόμοια ζημιά στην Ισλανδία. Οσον αφορά Γαλλία και Γερμανία όμως... Η Γερμανία σε εξαγωγές είναι η δεύτερη διεθνώς! Αρα, δεν νοιάζεται για "πτώση του ευρώ", άρα, χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν... εξιλαστήριο θύμα της! Λέει «Ορίστε το κακό παιδί η Ελλάδα, που έβαλε το ευρώ σε μπελάδες» ή «πρέπει να συνετίσουμε την Ελλάδα», αλλά οι ίδιοι ωφελούνται αφάνταστα... αφού είναι εξαγωγικές χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν είναι...

AL Jazeera: - Το θέμα είναι όμως.. Πώς να δικαιολογήσουν οι άλλες χώρες στους δικούς τους λαούς να πληρώσουν αυτοί την Ελλάδα;

Max Keizer: - Ε, μπορεί να μη κανουν τίποτα, διότι ξέρουν ότι οι κερδοσκόποι έβαλαν στόχο το ευρώ! Με λίγα λόγια, τα αρνητικά στοιχήματα κατά του ευρώ εχουν φτάσει σε ιστορικό ζενίθ! Πάρα πολλά δισεκατομμύρια έχουν παιχτεί σαν στοίχημα υπέρ της πτώσης του ευρώ. Μεγάλος κερδισμένος θα βγει η Γερμανία, που είναι μια τεράστια αγορά εξαγωγών. Ετσι, βασικά, χρησιμοποιούν την Ελλάδα. Οι φτωχοί έλληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται "μέτρα λιτότητας". Τα μέτρα όμως, δεν έχουν καμμιά σχέση με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας! Οι έλληνες είναι λουκάνικα που ρίχνονται στο τραπεζικό εργοστάσιο της Wall Street! Πρέπει να απαγορεύσετε κάθε μορφή μπίζνες της Goldman Sachs στην Ελλάδα! Εσείς οι έλληνες πρέπει να διώξετε όλες τις εταιρείες της Wall Street από τη χώρα σας! Αν δεν απαλλαγείτε από τους Οικονομικούς Τρομοκράτες στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό σας επίπεδο συνεχώς θα πέφτει! Διότι γίνατε αιχμάλωτοι οικονομικών τρομοκρατών. Δεν τό'χετε καταλάβει; Διώξτε τους! Εκτός.. αν σας αρέσει κιόλας! Μπορεί να γουστάρετε να σας βασανίζουν τρομοκράτες! Μπορεί νά'ναι το.. βίτσιο σας -μερικοί άνθρωποι είναι σαδομαζοχιστές! Αν όμως δεν είστε, τότε.. απαλλαγείτε από Οικονομικούς Τρομοκράτες στη χώρα σας!
  
___
__________________________
ΣΗΜ.1. ΑΕΠ = Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν
ΣΗΜ.2. ΔΝΤ = Διεθνες Νομισματικό Ταμείο
*Σημ.τ.μετ. «Δεν υπάρχει άλλη λύση» = «There is no Alternative» = «T.I.N.A.» Ο όρος «T.I.N.A.» (ιστορικη φράση και της Margaret Thatcher) αναφέρεται στο μονόδρομο της Απόλυτα Ασύδοτης Αγοράς (Α..Α.=προτεινόμενος όρος) που συνοψίζει τη λογική του νεο-φιλελευθερισμού.

------------------
other videos from the Max Keizers TV's channel:
http://www.youtube.com/watch?v=4A_1AB81KLo, etc.

Πηγή: rodiat7


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: