Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αντιμέτωποι με το σύνδρομο της Αργεντινής

Μια απλή «ανάγνωση» των πολιτικών εξελίξεων και των πολύπλευρων εκφάνσεων του λαϊκού αισθήματος  , οδηγεί τον παρατηρητή στο συμπέρασμα ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει γενικευτεί η λαϊκή οργή για την κυβερνητική πολιτική και το 2011 η ελληνική κοινωνία θα συγκρουστεί μετωπικά με την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση. Η πολιτική που επιχειρεί να εφαρμόσει οδηγεί μαθηματικά προς την χρεοκοπία.

Οι  διεθνείς αναλυτές προειδοποιούσαν πριν 2-3 μήνες ότι η χώρα μας κινδυνεύει με τον λεγόμενο οικονομικό θάνατο.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ειδικών για σταδιακή επιτάχυνση του οικονομικού θανάτου της Ελλάδας.

Εμφανίζονται επίσης αναλύσεις με τις οποίες παρομοιάζεται η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας υπό την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου , με την Αργεντινή του 2000-2001.

Υπογραμμίζουν ότι η Αργεντινή  πρώτα υιοθέτησε πρόγραμμα δραστικής εξυγίανσης της οικονομίας της (όπως και η Ελλάδα) και στη συνέχεια κήρυξε στάση πληρωμών, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικές , κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις  για τη συνέχισή του.

Τα λάθη της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και η  πλήρης αβουλία της να λάβει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα  ,συν το γεγονός της παντελούς έλλειψης του κατάλληλου μίγματος στην εφαρμοζόμενη (!) πολιτική της, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια  στην κοινωνική έκρηξη ακριβώς στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

politis-gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: