Ουδείς αξιώθηκε να απαντήσει, αφού «θέμα» για τους «επισήμους» υπάρχει μόνο εάν το πει το Μέγκα η το γράψει η «έγκριτη» Καθημερινή…
Χθες, το defencenet σε μια copy –paste ανάρτηση του επί του θέματος, με το γνωστό κινδυνολογικό ύφος του έθιξε εκ νέου το πρόβλημα και το ΥΠΕΞ αλαφιασμένο από τις παλινωδίες στο θέμα «εμπλοκή», από την διαφαινόμενη στο διαδίκτυο πανελλαδική αντίθεση στον τυχοδιωκτισμό και την ενδεχόμενη συνειδητοποίηση ότι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ και δεν μπορούν να παίζουν εν ού παικτοίς, αντέδρασε.
Αντέδρασε διά δηλώσεως του κ. Δρούτσα «ότι έχουμε λάβει μέτρα για το ενδεχόμενο αυτό».
Βεβαίως, απευθυνόμενος σε μη – ειδικούς, «καθάρισε» με την δήλωση αυτή, ιδίας αξιοπιστίας με εκείνες προ επερχομένου κύματος κακοκαιρίας, καύσωνος, πυρκαιών κτλ όλων των «επισήμων», όλων των κυβερνήσεων…
Τα μέτρα λοιπόν αυτά, δεν μπορεί παρά να είναι τα κάτωθι :
Α. Παθητικά – ημιενεργά, ήτοι η άγρυπνη επιτήρηση της Λιβυκής επικράτειας , η αναζήτηση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ των κινητών εκτοξευτήρων και ως ενέργεια η ΑΜΕΣΗ στοχοποίηση και η καταστροφή τους από τα αεροσκάφη των «συμμάχων» ΠΡΙΝ βάλλουν το βλήμα. Πολύπλοκα και μεγάλου ρίσκου, αυτά τα φοβερά Rafale στην πρώτη τους προσβολή κατέστρεψαν … ένα τεθωρακισμένο !
Για προφανείς λόγους, τα μέτρα αυτού του τύπου μπορούν να λάβουν ΜΟΝΟΝ οι «σύμμαχοι» με τα δορυφορικά και αεροπορικά τους μέσα. Το πολύ – πολύ να μας πουν «σκύψτε, σας έρχεται !»
Β. Ενεργητικά, που δεν μπορεί να είναι άλλα από την μεταστάθμευση στοιχείων των μοιρών PATRIOT PAC 3 στην Κρήτη, την κατάλληλη διασπορά και την αυξημένη τους ετοιμότητα για αναχαίτιση. Ας δεχθούμε ότι με την αποψίλωση των μονάδων PATRIOT της Β. Ελλάδος και της Αττικής αυτό είναι εφικτό… Καλό είναι να έχουμε υπόψη και τα παρακάτω στην περίπτωση αυτή :
“In response to the testimonies and other evidence, the staff of the House Government Operations Subcommittee on Legislation and National Security reported, “The Patriot missile system was not the spectacular success in the Persian Gulf War that the American public was led to believe. There is little evidence to prove that the Patriot hit more than a few SCUD missiles launched by Iraq during the Gulf War, and there are some doubts about even these engagements. The public and the United States Congress were misled by definitive statements of success issued by administration and Raytheon representatives during and after the war.”
Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι αμερικανικοί Patriot δεν είχαν και τόσο μεγάλη επιτυχία στον Πόλεμο του Κόλπου και δεν χτύπησαν παρά μόνο λίγους ρωσικούς SCUD που εκτόξευσαν οι Ιρακινοί.
Ή μήπως πάντα εύπιστοι και πρόθυμοι για «αναθέσεις» ευθυνών, δεχθήκαμε «τοις μετρητοίς» τις αμερικάνικες διαβεβαιώσεις ότι τα καταδρομικά κλάσεως “Ticonderoga” εφοδιασμένα με το σύστημα ΑΕGIS / SPY 1 και τα βλήματα Standard Mk 3 θα εξασφαλίσουν την «στεγανοποίηση»της Κρήτης έναντι της πυραυλικής απειλής; Έως τώρα μόνο δοκιμές έχουν γίνει με το σύστημα αυτό (που θα εξασφαλίσει την αντι-βαλλιστική άμυνα της Ν. Ευρώπης…) και όχι όλες επιτυχείς.
Για να μην μπούμε σε τεχνική διαμάχη περί το αντικείμενο, θα περιορισθώ στο ότι η χώρα μας περιήλθε στην κατάσταση του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας επί πολέμων στον κόλπο Και ερωτώ γιατί; Ποιό ήταν το όφελος από την σπουδή αποδοχής στρατιωτικού ρόλου στον νέο δυτικό τυχοδιωκτισμό που διακηρύχθηκε από το ΥΠΕΞ αμέσως μετά το ψήφισμα του Σ.Α. και την συνακόλουθη στοχοποίηση της χώρας;...
Η Γαλλία έχει τους λόγους της. Ο πανταχόθεν βαλλόμενος και στριμωγμένος πολιτικά Σαρκοζύ, με υπουργούς μπλεγμένους σε λαθροχειρίες και …διακοπές με τους μακελλάρηδες της Τυνησίας, με πολλά άπλυτα ως προς την δική του συνεργασία με το καθεστώς Καντάφι, πανικόβλητος από την άνοδο της Μarine Le Pen διέπραξε “fuite en avant”, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την επιχείρηση «Βομβαρδίζομε , έτσι χωρίς σχέδιο».
Ticonderoga class Guided Missile Cruiser |
Επίσης, οι λογαριασμοί με τον Καντάφι είναι ανοικτοί από το 1985 – 87, όταν στο Τσάντ η Γαλλία νίκησε στρατιωτικά (με αμερικάνικη πάλι συνδρομή) αλλά έχασε οριστικά το πάλαι ποτέ φέουδο της υποσαχάριας Αφρικής οπού οι «Υπηρεσίες του Foccart» κυβερνούσαν στην σκιά πίσω από τους δικτάτορες /ανθρωποφάγους – βιτρίνα και εφοδίαζαν την μητρόπολη με ουράνιο, χαλκό και άλλες πρώτες ύλες.
Η ανάληψη λοιπόν της πρωτοβουλίας στον ΟΗΕ και στο πεδίο της μάχης, «γύρισε το παιχνίδι» για τον τυχοδιώκτη Σαρκοζύ. Αφού επί μακρόν καταρράκωσε κάθε ίχνος Γκωλλικής ιδιοσυστασίας στην Γαλλική εξωτερική πολιτική, ξαφνικά έδρασε για το «Γαλλικό μεγαλείο», “la grandeur de la France” του μακαρίτη στρατηγού. “Il a coupe l’herbe sous les pieds”, έκοψε το γκαζόν κάτω από τα πόδια της Le Pen κτυπώντας στο επίπεδο του συμβολισμού, της Ισχύος, του πρώην Αυτοκρατορικού μεγαλείου. Η επιτυχία του εγχειρήματος κατεγράφη ήδη στις δημοσκοπήσεις.
Εμείς τί λόγους είχαμε να προστρέξωμε σε στρατιωτική εμπλοκή άμα τη λήψη της αποφάσεως του Σ.Α. του ΟΗΕ; Μήπως τους πιάσει το … φιλότιμο και διατάξουν την manu militari εφαρμογή των αποφάσεων του Σ. Α. στην κατεχόμενη Κύπρο; Γιατί τόση νομιμοφροσύνη όταν η Γερμανία και η Τουρκία κάνουν τους δύσκολους και οι Αμερικάνοι σέρνονται πίσω από τους Γάλλους;
Και καλά. Φθάσαμε να είμαστε στην θέση του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας, με το δάχτυλο στην σκανδάλη (λέμε τώρα…) για τους SCUD. Τι ζητήσαμε ως αντάλλαγμα;
Μήπως ήταν η ευκαιρία να διακηρύξωμε την ελληνική ΑΟΖ, μεσούσης της κρίσεως, με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους να «καίγονται» για διευκολύνσεις στην Κρήτη και την Δ. Ελλάδα ? Τι θα έκανε η Τουρκία; Θα εφάρμοζε τις απειλές της με τον εναέριο χώρο μας γεμάτο ΝΑΤΟικά αεροσκάφη, την Σούδα αστακό και τους Δυτικούς παράκλητους ;
Parsifal
Μοιραστείτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου