Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Α ΣΑΜΑΡΑ!

Ακούω τις τελευταίες μέρες τις συνεντεύξεις, τους λόγους και τις ομιλίες των αρχηγών των διαφόρων κομμάτων και καταλήγω στα εξής συμπεράσματα....

Καλά, δεν μιλώ για τις ασυναρτησίες του ολίγιστου κ. Καμένου, το γεμάτο πάθος, οργή, συκοφαντία, δέλεαρ της δεκάρας των ρήσεων του.
Είναι της γνώμης πως τη στιγμή αυτή της δοκιμασίας του Ελληνικού Λαού, θα σταθούν άκριτα απέναντι του οι απελπισμένοι πολίτες και θα τον ακολουθούσουν στο δρόμο της άρνησης που πορεύεται, στο δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά!

Οι ηγέτες της Αριστεράς, η μεν μια ηχεί σαν κακό μεγάφωνο πανηγυρικών λόγων της Ρωσικής Επανάστασης, ενώ οι άλλοι έχουν χάσει ελαφρώς το βηματισμό τους.

Πάνω από όλους βέβαια έχει χάσει το βηματισμό του ο αρχηγός του ΠαΣοΚ. Όχι μόνον απευθύνεται σε χώρους που, τώρα πια αποδεδειγμένα λόγω του διαδικτύου, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να γεμίσει, αλλά και η σκέψη του διακατέχεται από μια έλλειψη καθαρότητας και αλληλουχίας. Στη συνέντευξη του Αντέννα τις προάλλες τον κ. Βενιζέλο, τον εγκατέλειψε ακόμη και η γνωστή του ευφράδεια... Απεδείχθη μέσα σε μικρό διάστημα ότι δεν κάνει για 'πρώτος', ήταν κατά τι καλλίτερος σαν δεύτερο βιολί. Δεν διαθέτει ούτε την ολοκληρωμένη σκέψη, ούτε τη διαύγεια πνεύματος, ούτε την πολυσχιδή προσωπικότητα που πρέπει να διακρίνει έναν ηγέτη.

Και ερχόμαστε τέλος στην περίπτωση του Α. Σαμαρά. Κάθε του εμφάνιση αποτελεί μια επικύρωση εκείνων που είχαν πιστέψει στον αρχηγό της ΝΔ. Και ξέρετε γιατί? Γιατί κάθε του εμφάνιση επιβεβαιώνει ότι τον Σαμαρά τον ενδιαφέρει στο ελάχιστο να επαληθευθεί σε αυτά που είχε επισημάνει εδώ και καιρό. Και όπως λένε, στη ζωή διαλέγεις μεταξύ του να είσαι 'σωστός ή ευτυχής!' Αν επιμένει κανείς να βγαίνει 'σωστός', σημαίνει ότι είναι κολλημένος στην αναγνώριση. Αν επιμείνει κανείς στο να είναι 'ευτυχής' σημαίνει ότι η ισορροπημένη (εκ των έσω) ψυχική του διάθεση τον βοηθά να μετατρέπει το σύνολο της ενεργείας του σε δημιουργικό έργο. Έτσι ο Α Σαμαράς είναι ο μόνος ηγέτης που μας έδωσε ήδη ένα λεπτομερές οικονομικό πρόγραμμα, μας μίλησε για την απαραίτητη αλλά παραγκωνισμένη πνευματική διάσταση στη ζωή του δοκιμαζόμενου τόπου μας, ακόμη και για το ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Κοινωνίας μας. Και όλα αυτά σε μια γλώσσα κατανοητή, εύληπτη που απέχει από τα τεχνάσματα/πυροτεχνήματα της μέχρι τώρα πολίτικης ελίτ.

Να λοιπόν, η βαθύτερη διάσταση της Νέας Μεταπολίτευσης που ενσαρκώνει ο Α Σαμαράς. Είναι η πολιτική σκέψη του αύριο που χαρακτηρίζεται από σύνεση, λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία, φωτεινά επιχειρήματα και μεστό λόγο. Όχι άλλες άδειες κουβέντες, άδειες και συμφέρουσες, για τους πολιτικούς, υποσχέσεις, άδεια φραστικά επιχειρήματα και κρυφές ατζέντες! Όσα λέγονται, λέγονται για να γίνουν έργο, όχι για να κυνηγήσουν κυνικά και μόνον την ψήφο μας! Όσο και αν το θέλουν μερικοί,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Α ΣΑΜΑΡΑ!

Άρης Έ.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: