Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΣΕΑ-κρίσεις: Δε στεριώνει Α/ΓΕΣ, αλλαγές και στην ΠΑ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η παραμονή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στη θέση, καθώς το ερχόμενο φθινόπωρο αναλαμβάνει επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το δεύτερο που είναι εξίσου σημαντικό, είναι η αποχώρηση του αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά από το πόστο του αρχηγού ΓΕΣ. Θα το αντικαταστήσει ο διοικητής της Α’ Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Γεγονός βέβαια παραμένει, ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού αλλάζει αρχηγό για τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια…
Αποχωρεί από την ενεργό υπηρεσία ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και τον διαδέχεται στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο μέχρι σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ).
Εν κατακελίδι, παραμένει στη θέση του ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και γίνεται φαβορί για τη διαδοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που θα αποστρατευτεί για να αναλάβει υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ έχει ως ακολούθως:

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

http://www.defence-point.gr/news/?p=123643


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: