Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Οδηγούν τη χώρα στην άβυσσο

Σκόπιμα είτε από ανοησία η παρέα των Τσιπροβαρουφάκηδων οδήγησαν την Ελλάδα σ' αυτήν την άθλια κατάσταση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να αλλάζουν τα ονόματα στις «επικίνδυνες» λέξεις για να μην... στεναχωριούνται οι οπαδοί τους.

Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα βρίσκεται η Ελλάδα. Μπορεί να σώθηκε από την καταστροφή, ωστόσο, η διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης, οι ψευτομαγκιές, οι λανθασμένες εκτιμήσεις για τις συμμαχίες, οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.
Αυτό που είπε ο Αντ. Σαμαράς είναι ακριβώς έτσι: Ότι συναντήθηκε η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν η πρώτη έβγαζε την Ελλάδα από το Μνημόνιο και ο δεύτερος την έβαζε.
Η Ελλάδα μπαίνει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Αρχικά μια περιπέτεια τεσσάρων μηνών και στη συνέχεια μια τριετή περιπέτεια με μνημόνιο και μέτρα που σήμερα δεν θα μπορούσαμε να τα προβλέψουμε.
Κατ' αρχάς, μπορεί το mail Βαρουφάκη να είναι σχετικά ασαφές και να μην περιγράφει με ακρίβεια τι θα κάνει η κυβέρνηση, ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν. Και πλέον έχουν στα χέρια τους δύο πολύ ισχυρά όπλα.
Το πρώτο είναι η κατάσταση των τραπεζών και η χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ. Κάθε φορά που η τρόικα θα ζητά από την κυβέρνηση να κάνει κάτι και αυτή θα αρνείται αμέσως θα επισείει τον κίνδυνο διακοπής της χρηματοδότησης. Και αμέσως ο Τσίπρας και η παρέα του θα υποκύπτουν. Αυτό ακριβώς έγινε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή. Ο μόνιμος εκβιασμός των δανειστών θα βρίσκεται πάνω από το κεφάλι της Ελλάδας και η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα έχει πολλές επιλογές: Είτε θα σκύβει το κεφάλι είτε θα διαλυθεί. Ήδη υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε ότι ο Τσίπρας πρέπει να πάει σε εκλογές γιατί δεν θα αντέξει τους τέσσερις αυτούς κολασμένους μήνες. Όμως, και σε εκλογές να θέλει να πάει θα τον αφήσουν οι ξένοι; Υπάρχουν και οι φωνές για σπάσιμο της συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ, που κάποια στιγμή θα το κάνουν... Κούγκι. Εισηγούνται συμμαχίες με τους πιο... πρόθυμους και ευρωπαϊστές του Ποταμιού ή του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό έναν διαρκή, ατέλειωτο εκβιασμό και θα κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται: «Γιατί ψηφίσαμε να φύγει ο Σαμαράς, αφού όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτε αλλά έγιναν χειρότερα τα πράγματα»;
Το δεύτερο όπλο των δανειστών ακούει στο όνομα «χρηματοδοτικό κενό». Όλα τα πρόβλεψε η κυβέρνηση στο κείμενο του Βαρουφάκη, το πώς θα καλύψει το κενό των επόμενων μηνών το πρόβλεψε; Δεν είναι το πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτό κουτσά στραβά θα το
πετύχουμε δανειζόμενοι από τους δημόσιους φορείς, με repos και με άλλα κόλπα. Την πληρωμή των χρεολυσίων πώς θα την καταφέρουμε; Από τις 10 Μαρτίου και μετά θα πρέπει να πληρώσουμε σχεδόν 6 δισ. Από που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά;
Από την άλλη, πώς θα βρεθούν χρήματα για να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα; Ήδη οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη μόλις 0,7% όταν η αρχική εκτίμηση ήταν πάνω από 2,2% του ΑΕΠ. Για να μην πούμε για τις επενδύσεις που έχουν παγώσει και που θα προκαλούσαν θετικό σοκ και θα μείωναν την ανεργία. Η κυβέρνηση βρίσκεται όμηρος των δανειστών που θα είναι «πρόθυμοι» να καλύψουν τα χρηματοδοτικά κενά δίνοντας κι άλλα λεφτά, αλλά με νέα μέτρα.
Μαζεύεται δηλαδή ένα τεράστιο ποσό για το τέλος Ιουνίου (ακολουθούν άλλα 12 δισ. μέσα στο καλοκαίρι) το οποίο μπορεί να καλυφθεί με νέο πρόγραμμα, δηλαδή με νέο Μνημόνιο.
Όμως, αντιλαμβάνεται κανείς, το έγκλημα θα είναι διαρκείας και δεν θα το δικάσει κανένα Ειδικό Δικαστήριο. Η Ελλάδα μπαίνει πλέον σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα. Η οποία γνώριζε ότι η κατάσταση της χώρας επιδεινώνεται. Ήξερε από την πρώτη ημέρα ότι δεν πρέπει να αφήσει την οικονομία να διαλυθεί, ότι έπρεπε να πάει σε μια συμφωνία με τους δανειστές, προτού να είναι αργά.
Ο άκρατος λαϊκισμός, οι μεγαλοστομίες αλλά και το συνονθύλευμα απόψεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν την καταστροφή. Δεν έχει σημασία να πούμε ποια λάθη έκανε ο Σαμαράς κι αν θα μπορούσε να τα κάνει καλύτερα ή όχι. Κρίθηκε, επικρίθηκε και είναι αντιπολίτευση. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε που πάει η χώρα από εδώ και στο εξής. Σκόπιμα είτε από ανοησία η παρέα των Τσιπροβαρουφάκηδων οδήγησαν την Ελλάδα σ' αυτήν την άθλια κατάσταση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να αλλάζουν τα ονόματα στις «επικίνδυνες» λέξεις για να μην... στεναχωριούνται οι οπαδοί τους.
Όμως, πάνω από το μέλλον των κομμάτων είναι οι προοπτικές της πατρίδας. Είναι το μέλλον των παιδιών μας. Που δυστυχώς είναι πολύ μαύρο.

antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: