Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο

Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του (σ.σ. Βήμα της Κυριακής) ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να μην αφήσει τη χώρα να πέσει στα βράχια και δίνει τον αντιπολιτευτικό τόνο της ΝΔ στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά στους επίδοξους δελφίνους στέλνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και παρά την επισήμανσή του ότι δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ούτε τη χώρα, ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει, δυο μήνες, μετά τις εκλογές και την ήττα της ΝΔ και αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες, να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και να περιγράψει πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα.
Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του (σ.σ. Βήμα της Κυριακής) εμφανίζεται αποφασισμένος να μην αφήσει τη χώρα να πέσει στα βράχια και δίνει τον αντιπολιτευτικό τόνο της ΝΔ στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.
Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του τονίζει: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».
«Δεν ήταν στρατηγική του φόβου» απαντά ο κ. Σαμαράς για την προεκλογική τακτική της ΝΔ και αναφέρει: «Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται».
Αποδίδει την ήττα της ΝΔ σε «επικοινωνιακή υστέρηση» καθώς όπως σημειώνει «δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος! Γιατί μπέρδεψε ο κόσμος τα μέτρα με τη δική μας ιδεολογία που αρνείται τέτοια μέτρα».
Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι την ώρα που«η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα η κυβέρνηση ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο... Η κυβέρνηση υπέγραψε επέκταση του Μνημονίου αλλά αρνείται να το παραδεχθεί. Και έτσι δεν μπορεί να εφαρμόσει καμία πολιτική».
Ο Αντ. Σαμαράς, αφού εκτιμά ότι η«πολιτική λύση»βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα κι όχι στο εξωτερικό καλεί την κυβέρνηση να κάνει ότι πρέπει και να συμφωνήσει με τους πιστωτές, δηλ. την τρόικα, όπως σημειώνει, ενώ παράλληλα ζητεί να κυβερνήσουν.
Επιμένει, επίσης, ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, καθώς
«αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει».
Παρά την διχογνωμία που επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα όταν θα καταθέσει η κυβέρνηση τα μέτρα στη Βουλή, ο Αντ. Σαμαράς επισημαίνει ότι πρόθεση του κόμματος είναι να στηρίξει μια νέα Συμφωνία, καθόσον η Ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία ούτε την αβεβαιότητα.
Στέλνει όμως μήνυμα να μην θεωρήσει η κυβέρνηση τη ΝΔ δεδομένη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα στηρίξει οτιδήποτε και κυρίως δεν θα συναινέσει σε νέες φορολογικές επιδρομές, ενώ απευθύνεται και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως στους αμφισβητίες του και τους επίδοξους δελφίνους.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Αντ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου, το οποίο θέτουν όμως και οι αμφισβητίες και δελφίνοι στο παρασκήνιο, εάν η προσπάθεια ανάκαμψης της ΝΔ δυσκολέψει, από μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους ,είναι απόλυτος: «Δεν θα δυσκολευθεί, ο αντιπολιτευτικός λόγος της ΝΔ δικαιώνεται! Και θα το δείτε σύντομα. Ήδη για να σταθεί η νέα Κυβέρνηση, αναγνωρίζει πράγματα που προεκλογικά δεν ήθελαν να τα ακούσουν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει και το στίγμα για την στρατηγική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα στα πλαίσια της διεύρυνσης του κόμματος. Εκκινώντας από την αρχή, ότι η ΝΔ είναι το σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που υπερασπίζεται τις αστικές αξίες και έχει ως ιδεολογία του τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, δίνει το σύνθημα:«Πρέπει να κάνουμε «σημαία» μας όλες τις αστικές αξίες» και «όχι να κυνηγάμε την ουρά μας».Στο σημείο αυτό, δίνει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα συναντηθούν πολίτες από διαφορετικούς χώρους και οι πέντε αξίες που σημειώνει είναι: η ανταγωνιστικότητα, η εργατικότητα, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και η ασφάλεια.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: