Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κρυφό σχέδιο με σκληρά μέτρα

Έκτακτο σχέδιο… παραπλάνησης του ελληνικού λαού ώστε να του «σερβίρει» τα σκληρά μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές, έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Το σχέδιο κινείται σε διπλό ταμπλό: Το πρώτο είναι ότι για όλα φταίνε οι ξένοι που μας … παραπλάνησαν και δεν τηρούν τις συμφωνίες τους.
Το δεύτερο ότι φταίει ο… Σαμαράς. Δηλαδή οι συνήθεις «ύποπτοι» για μια κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς στις διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα ακυρώνει το προεκλογικό της πρόγραμμα και εφαρμόζει πιο… νεοδημοκρατικά μέτρα.
Τι είπε ο Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξή του; Οι δανειστές δεν τήρησαν τις προφορικές συμφωνίες που είχαν κάνει με την Αθήνα και η κυβέρνηση έκανε το λάθος που δεν τους το ζήτησε γραπτώς. Μέγιστη ανοησία αφού το κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου περιέγραφε ξεκάθαρα τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση και τελικά δεν έκανε. Τότε γιατί τους παραπλάνησαν; Γιατί είναι ο εύκολος στόχος.
Είπε επίσης ο Τσίπρας ότι ο Ντράγκι παίζει περίεργα παιχνίδια διότι αν και είχε συμφωνήσει να μας δίνει χρήμα με ουρά τελικά έκανε πίσω. Άλλο ψέμα με ουρά αφού και ο Ντράγκι έχει μιλήσει πολλές φορές για όσα πρέπει να κάνει η Ελλάδα και το καταστατικό της ΕΚΤ δεν επιτρέπει να δίνονται λεφτά χωρίς δεσμεύσεις επειδή το θέλει ο Αλέξης ή επειδή το φαντασιώθηκε ο Δραγασάκης όταν προεκλογικά είχε συναντηθεί με στελέχη της κεντρικής τράπεζας.
Λέει επίσης ο Βαρουφάκης ότι οι δανειστές δεν είχαν… μπέσα υπονοώντας ότι τους «έριξαν» στις διαπραγματεύσεις, ότι εν ολίγοις είναι απατεώνες. Θα μπορούσαμε να πούμε
«το λέει ο Βαρουφάκης, δεν έχει σημασία» όμως αυτό δείχνει και το μέγεθος της ανικανότητάς τους. Πάνε να διαπραγματευτούν με τους δανειστές, να τους ικετέψουν για λεφτά και στο τέλος τους λένε και απατεώνες; Μα τότε γιατί να σου δώσουν λεφτά; Γιατί να συμφωνήσουν σε έντιμο συμβιβασμό; Το πιθανό είναι να σε τσακίσουν, να σου πιουν το αίμα με το καλαμάκι προς παραδειγματισμό.
Λέει επίσης άλλος υπουργός όταν τον ρωτούν γιατί θα συνεχιστεί ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται: «Ε, τι να κάνουμε, ο Σαμαράς μας άφησε διαλυμένη οικονομία, δεν τα περιμέναμε έτσι και αναγκαζόμαστε να πάρουμε αντιλαϊκά μέτρα».
Τι λέτε βρε ανόητοι; Όλα τα επίσημα στοιχεία έδειχναν πρωτογενή πλεονάσματα και επιστροφή στην ανάπτυξη. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τότε που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές κατέρρευσαν τα πάντα. Τα άδεια ταμεία είναι απότοκος της πολιτικής του κ. Τσίπρα και τώρα έρχονται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;
Τις επόμενες ημέρες, όσο η κωλοτούμπα θα ολοκληρώνεται, θα δούμε να ξετυλίγεται αυτό το σχέδιο παραπλάνησης του κόσμου. «Φταίνε οι κακοί ξένοι και ο κακός Σαμαράς γι’ αυτό κι εμείς κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία». Αυτή θα είναι η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και θα την παπαγαλίζουν όλα τα στελέχη που έχουν πάρει «ραπόρτο» από το Μαξίμου για το πώς θα βγαίνουν στα κανάλια και πώς θα εμφανιστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες να δικαιολογήσουν τη δική τους απάτη. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι παροχές, οι αυξήσεις, τα σκισμένα μνημόνια, ο πεντοζάλης των αγορών, η ανατροπή της Ευρώπης για χάρη της Ελλάδας, οι συμφωνίες που θα αποδεχθούν οι δανειστές ήταν απλά η μεγάλη απάτη της Αριστεράς. Τώρα με το σχέδιο παραπλάνησης και εξαπάτησης του κόσμου επιχειρούν να καλύψουν το ψέμα τους. Αλλά ο κόσμος τους παίρνει χαμπάρι σιγά – σιγά και βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που τους ψήφισε. Ας δει κανείς τις δημοσκοπήσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα. Ας δει ότι μέσα σε 100 ημέρες στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 50,5% των ερωτηθέντων έναντι 59,8% στην δημοσκόπηση της 13ης Φεβρουαρίου και «όχι» και «μάλλον όχι» απαντά το 48,2% έναντι 38,8% στις 13 Φεβρουαρίου.
Ας δει ότι το αίσθημα ανησυχίας φθάνει το 50% από μόλις 22% ενώ ελπίδα για κάτι καλύτερο αισθάνεται το 39,7% των ερωτηθέντων από 65,2% στις 13 Φεβρουαρίου. Ας δει ότι θετικά» και «μάλλον θετικά» κρίνει την πορεία της κυβέρνησης το 52,4%, έναντι 59,8%. Ας δει τέλος ότι η αποδοχή από τους πολίτες της στρατηγικής που ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μειώνεται ραγδαία, αφού με αυτήν δηλώνουν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν ποσοστό 58,3% των ερωτηθέντων, από 90,3% στις 10/2.
Αυτά δεν τα βλέπει το Μαξίμου και πιστεύει ότι είναι ακόμη λαοπρόβλητη. Αρχίζει το ροκάνισμα απλά και μόνο γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: