Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σκάνδαλο Βαρουφάκη: Σε μια σοβαρή χώρα θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση

Πριν από μερικά χρόνια, το σάλτο μορτάλε ενός γραμματέα υπουργείου γιατί ντροπιάστηκε που τον έπιασαν να κάνει το... προπατορικό αμάρτημα της παράνομης σχέσης λίγο έλειψε να ρίξει μια κυβέρνηση. Της προκάλεσε δε απίστευτη επικοινωνιακή ζημιά και να θυμίσουμε ότι δεν είχε καμιά σχέση με σκάνδαλα, δοσοληψίες και άλλα τέτοια.
Το μόνο σκάνδαλο ήταν ότι ένας δημόσιος λειτουργός είχε μια γκόμενα και μόλις είδε τον εαυτό του με τα παντελόνια κατεβασμένα είχε την ευθιξία να αυτοκτονήσει, ευτυχώς που γλίτωσε ο άνθρωπος. Όμως, η κυβέρνηση Καραμανλή στοχοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο που ποτέ δεν το ξεπέρασε.
Σκεφτείτε τώρα την κυβέρνηση της αριστεράς η οποία κατέστρεψε την οικονομία και της σκάει ένα σκάνδαλο με πολιτική, ποινική και νομική πλευρά. Ένας υπουργός σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κατ' εντολήν του ίδιου του πρωθυπουργού. Το αποκαλύπτει ο ίδιος ο κορυφαίος υπουργός και η κυβέρνηση λίγο – πολύ κάνει την πάπια.
Άλλωστε και το Μαξίμου το έχει εμμέσως παραδεχθεί, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι γνώριζε για ένα τέτοιο εναλλακτικό σχέδιο και μόλις είδε τις επιπτώσεις ενός Grexit έτρεξε να κρυφτεί.
Έχουμε λοιπόν ένα σχέδιο ουσιαστικό πραξικόπημα από μια κλειστή ομάδα, ένα λόμπι της δραχμής που είχε προσλάβει και ξένους «ειδικούς» σαν τον Γκαλμπρέιθ. Έχουμε μια προσπάθεια να υποκλαπούν τα φορολογικά αρχεία των Ελλήνων και να γίνουν παράλληλα συστήματα πληρωμών ώστε με ένα κουμπί να γυρίσει η χώρα στη δραχμή, όπως είπε και ο Βαρουφάκης. Πιθανότατα να υπήρξε «χακάρισμα» και θα φανερωθεί με την έρευνα που θα γίνει, αν αφήσει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές.
Έχουμε επίσης, ένα παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού που περίμενε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για να ηρεμήσει και κάποιοι έπαιζαν με τη δραχμή.
Για σκεφτείτε λοιπόν τα παραπάνω να συνέβαιναν σε μια σοβαρή δυτική χώρα. Γιατί η Ελλάδα ούτε σοβαρή είναι ούτε δυτικού χαρακτήρα. Σκεφτείτε να γίνονταν αυτά στις ΗΠΑ η τη Βρετανία. Θα παραιτούνταν ο υπουργός που τώρα είναι βουλευτής; Θα έψαχνε τρύπα να κρυφτεί; Θα έκανε παρέμβαση η Βουλή και η Δικαιοσύνη; Η κυβέρνηση θα έβγαινε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό (αν δεν είχε σχέση με όλα αυτά) να καταγγείλει το παρακράτος;
Το οικονομικό πραξικόπημα θα είχε γίνει αντικείμενο Ειδικών Δικαστηρίων;
Κι όμως, μια χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο «ροκ σταρ» της πολιτικής. Πάει κι έρχεται στην Αίγινα και δεν τον πλακώνει κανείς στα χαστούκια για το έγκλημα που έκανε. Κανείς δεν του λέει τίποτε για τα σχέδιά του. Τον θεωρούν γραφικό, τρελό ή οικονομική διάνοια και τον αφήνουν απλά να τουιτάρει. Μα πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι η χώρα δημοκρατική, σωστή, με οργανωμένο και σοβαρό κράτος;
Η απάντηση είναι αυτονόητη. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα πάσχει και με τις υποθέσεις τύπου Βαρουφάκη το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει με πάταγο.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: