Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Oι ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν πριν να είναι αργά!

Πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες συγκρότησης μιας ομάδας εθνικής σωτηρίας που θα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις, θα βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, θα στηρίξει τις τράπεζες και θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται
Όποιος τολμά να μιλήσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβέρνηση εθνικού σκοπού είναι αυτόματα προδότης, εγκάθετος, όργανο της διαπλοκής και άλλα πολλά. Ποιοι τα λένε όλα αυτά; Μα φυσικά όσοι επιδιώκουν το χάος, το μπάχαλο, την ξεφτίλα και την απαξίωση της πολιτικής.
Το κυριότερο: Εκείνοι που θέλουν την χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή, όσοι έχουν παίξει τα ρέστα τους για να πλουτίσουν επιζητούν τη συνέχιση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ρίχνουν όλα τους τα λεφτά στο να παραμείνει η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία διότι βλέπουν ότι μόνον έτσι η χώρα θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα στην τελική καταστροφή.
Όποιος δεν βλέπει ότι η χώρα διαλύεται ημέρα με την ημέρα απλά εθελοτυφλεί ή είναι προδότης. Οι αποκαλύψεις για το ρόλο του Βαρουφάκη και η εν γένει στάση της κυβέρνησης δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο σχέδιο, μια συνωμοσία της δραχμής. Η οποία επιβεβαιώνεται και από τα όσα λέει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, το «κόμμα Λαφαζάνη». Η χθεσινή εκδήλωση στον Πανελλήνιο, η πληθώρα βουλευτών και στελεχών που πήγαν και τα όσα είπαν επιβεβαιώνουν το σενάριο μιας δυναμικής ομάδας αριστερών και ακροαριστερών, ψεκασμένων κατά κύριο λόγο που έχουν συγκεκριμένη στρατηγική. Να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, να καταπατήσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και να στήσουν ένα σοσιαλιστικό κράτος στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου. Ένα κράτος… Βενεζουέλα περιέγραψε και ο Λαφαζάνης: Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο ανασυγκρότηση των στρατηγικών δομών της οικονομίας και των δικτύων, αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσω νέου φορολογικού συστήματος, αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και της διαφάνειας στα ΜΜΕ και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Πρότεινε την θέσπιση εθνικού νομίσματος, τονίζοντας πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί καταστροφή.
Πίσω από τις όμορφες αυτές λέξεις κρύβονται απλά βήματα:
Δηλαδή ντου στις τράπεζες και την ΤτΕ, έλεγχο των εταιρειών και δημιουργία ενός μπολσεβικικού ή τσαβικού κρατικού μηχανισμού. «Εισβολή» σε όσους έχουν χρήματα ή περιουσία ακόμη κι αν τα έβγαλαν με τον κόπο τους, ακόμη κι αν είναι νοικοκύρηδες. Έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και υπηρεσία προπαγάνδας και λογοκρισίας βγαλμένης από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Και φυσικά κλειστά σύνορα και Αλβανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό είναι το σχέδιο Λαφαζάνη που βρίσκει άξιους συμπαραστάτες διάφορους ανεπάγγελτους… επαγγελματίες επαναστάτες όπως ο Νταβανέλος, ο Στρατούλης, ο Μανόλης Γλέζος και φυσικά ο Βαρουφάκης, αυτός με τη δική του οπτική.
Το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα ή είναι απλά για τα σίδερα. Κι όμως, ένα μεγάλο μέρος του κυβερνώντος κόμματος τους πιστεύει και τους στηρίζει ενώ ο πρωθυπουργός μοιραίος κι άβουλος δεν έχει τα κότσια ούτε να τους διαγράψει. Κρατά τον απίθανο Βαρουφάκη, την τρομακτική Ζωή και τους Λαφαζάνηδες που τον φτύνουν κι αυτός νομίζει ότι βρέχει.
Πόσο λοιπόν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνιέται μια χώρα της οποίας το πρώτο κόμμα είναι τόσο βαθιά διχασμένο; Ή μήπως δεν είναι και απλά ο Τσίπρας χρησιμοποιεί όλους αυτούς ως… λαγούς της δραχμής; Μήπως προετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ και οι «συνωμότες της δραχμής» είναι απλά η εμπροσθοφυλακή του;
Έτσι, λοιπόν οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν πριν να είναι αργά. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τη χώρα, η Ελλάδα βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Είτε λόγω συγκεκριμένου σχεδίου είτε εξαιτίας της ανικανότητας του Τσίπρα η δραχμή είναι εδώ και μας απειλεί. Είτε είναι ένοχοι είτε είναι βλάκες η ουσία είναι πως η πατρίδα κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να μετατραπεί σε μια φτωχή σοσιαλιστική χώρα στα νότια Βαλκάνια.
Δυστυχώς χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εκτός κι αν γίνουν εκλογές και ο κόσμος επιλέξει μόνος του αυτό που δεν τολμούν τα κόμματα. Όμως, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ούτε το κρυφτούλι με την τρόικα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό, ούτε το παιχνιδάκι με τους δραχμοφονιάδες. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα πρέπει να βάλουν κάτω τα δεδομένα και να αποφασίσουν τι θέλουν. Να βάλουν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον ή τη σωτηρία της πατρίδας;
Η Ελλάδα έτσι όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από τους Συριζανέλ ενώ τα νομοσχέδια να τα ψηφίζουν οι άλλοι. Πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες συγκρότησης μιας ομάδας εθνικής σωτηρίας που θα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις, θα βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, θα στηρίξει τις τράπεζες και θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει η πρόωρη κάλπη. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται μια εθνική στρατηγική μακράς πνοής που θα συγκρουστεί με τον αντιευρωπαϊκό εσμό, είτε αυτός εκπροσωπείται από τους Βαρουφάκηδες είτε από τους Λαφαζάνηδες. Και που εν πάση περιπτώσει θα συγκρουστεί με αυτόν τον κόσμο που θέλει να κάνει τη χώρα Βενεζουέλα ή Κούβα.

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: