Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο Κυριάκος «ξηλώνει» την ΟΝΝΕΔ


Όπως αναμενόταν, μετά από το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ και το δώρο στον Τσίπρα που καταρρέει από τη «νεολαία» της Νέας Δημοκρατίας, η μόνη επιλογή του Μητσοτάκη ήταν να την... ξηλώσει και να την φτιάξει από την αρχή. Ελπίζουμε όχι όπως ο ίδιος θέλει αλλά με βάση μια σύγχρονη νεολαία ενός κόμματος εξουσίας. Μια νεολαία που δεν θα είναι ο προθάλαμος για το βόλεμα σε κρατικές θέσεις, όπως κάνουν άλλωστε όλες οι νεολαίες πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Το ναυάγιο των εκλογών οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις.

«Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλοντας διαγραφές και παραλλήλως δεσμεύεται: «Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία».

Η τελευταία πρόταση δίνει το στίγμα προθέσεων του κ. Μητσοτάκη. Θα τη διαλύσει την Οργάνωση και θα την φτιάξει από την αρχή. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο έχει κάθε λόγο να το κάνει. Τα τελευταία χρόνια η μοναδική ζωντανή νεολαία κόμματος στην Ελλάδα είχε μετατραπεί σε
παραμάγαζο συγκεκριμένων γαλάζιων βαρόνων. Ακόμη και ο Σαμαράς προσπάθησε να βάλει τάξη στο μπάχαλο αλλά υπήρχαν πολλοί νεολαίοι και πολλοί περισσότεροι πίσω από αυτούς, που έκαναν το δικό τους παιχνίδι.

Τα τελευταία χρόνια οι νεολαίες των κομμάτων ήταν μια άθλια πρακτική για να βολευτούν κάποιοι που ούτε καν νέοι είναι. Ακόμη και στην ΚΝΕ λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να βολεύονται μετά στην πολιτική γραμματεία ή να πιάνουν δουλειά στο κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορούσαν να ελέγχουν την ΠΑΣΠ, γι' αυτό και την διέλυσε το 2005 προσπαθώντας να την ξαναφτιάξει. Έπεσε όμως στο ναυάγιο του κόμματος και η νεολαία πλέον φυτοζωεί.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν αναμενόμενο και μέσα από αυτή υπήρξαν κάποια στελέχη που αναδείχθηκαν αλλά χάθηκαν. Όπως ο Κορωνάκης, η Σβίγγου, ο Σακελλαρίδης κ.λπ. Στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί κατά κύριο λόγο μια αριστερίστικη αντίληψη που πάει κόντρα πλέον στο κόμμα που έχει ο Τσίπρας. Οι νεολαίοι έχουν μείνει στην εποχή των ταγαριών και του μπάφου των Εξαρχείων, οπότε δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους.

Το μόνο ζωντανό κομμάτι της νεολαίας ήταν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια. Σιγά – σιγά ευτελίστηκε, έγινε μαγαζάκι ρουσφετιών, προβεβλημένα στελέχη της ΟΝΝΕΔ έπιασαν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό ενώ στα Πανεπιστήμια μοίραζαν λάπτοπ, σημειώσεις και εκδρομές στη Μύκονο. Σε πολιτικό επίπεδο, αντί η ΟΝΝΕΔ να είναι πρωτοπορία, όπως λέει και το σύνθημά της, δεν παρήγαγε πολιτική, δεν εκπροσωπούσε τους νέους της χώρας, έγινε κομματικό παραμάγαζο με πολύ παρασκήνιο, μαχαιρώματα, έριδες και μια τάση να μοιάσει στα πραγματικά κόμματα και στο άθλιο πολιτικό σύστημα.

Η απόφαση για διάλυση αυτής της ΟΝΝΕΔ είναι σωστή, όμως, θα πρέπει να υπάρχει πλάνο από τον κ. Μητσοτάκη. Θα πρέπει να ξέρει δηλαδή αν έχουν λόγο ύπαρξης οι νεολαίες των κομμάτων κι αν αξίζει και η ΝΔ να έχει μια τέτοια. Μια νεολαία που δεν θα μπαίνουν άνθρωποι απλά και μόνο γιατί «μυρίστηκαν» εξουσία, θεσούλες, μισθούς. Αλλά μια νεολαία που θα βοηθήσει τη ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία, να υπηρετήσει την πατρίδα.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: