Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«Παρακράτος» ΜΚΟ στον Πειραιά - «Αλληλέγγυοι» εμπόδισαν λιμενικούς να μεταφέρουν πρόσφυγες


Το απόλυτο χάος επικρατεί για ακόμη μια φορά στο λιμάνι του Πειραιά, με αλληλέγγυους και λιμενικούς να «τσακώνονται» για το πως θα διεξάγεται η διαδικασία αποσυμφόρησης του. Περίπου 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, είχαν συγκεντρωθεί στην προβλήτα Ε2 και περίμεναν υπομονετικά τα χαρτάκια προτεραιότητας με τα οποία θα επιβιβαζόταν στα λεωφορεία.

Μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυοι που βρίσκονται στο λιμάνι, δεν συμφωνούσαν με την διαδικασία και προσπαθούσαν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Μια γυναίκα μέλος ΜΚΟ, σταμάτησε το λεωφορείο και επιχείρησε να βάλει πρόσφυγες μέσα, παρότι ήταν ήδη γεμάτο, επικαλούμενη δική της λίστα. Άμεσα παρενέβησαν λιμενικοί που την απομάκρυναν.

Νωρίτερα, όπωγ αναφέρει το protothema.gr, ακόμη μια γυναίκα κατά την διάρκεια της επιβίβασης των μεταναστών μπήκε μπροστά στην πόρτα του λεωφορείου και κρατώντας ένα μικρόφωνο προσπαθούσε να καταγράψει εμπειρίες προσφύγων. Βλέποντας το αυτό ένας λιμενικός, της φώναξε και της ζήτησε να φύγει και εκείνη του απάντησε «είμαι εθελόντρια».





e-typos.com



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: