Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Ο νεοοθωμανικός λήθαργος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρώπης - Ξύπνα Ευρώπη

Σάββας ΚαλεντερίδηςΣAΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
Η Αμερική άρχισε να ξυπνά από τον νεοοθωμανικό της λήθαργο και να αντιλαμβάνεται το έγκλημα που διέπραξε, υποστηρίζοντας επί δεκαετίες ένα καθεστώς που όχι μόνο ήταν υπεύθυνο για γενοκτονίες, αλλά τις συνέχιζε αμετανόητο εναντίον των εναπομεινάντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, και τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον των Κούρδων.

Εσχάτως κάποιοι στην Ουάσινγκτον αφυπνίζονται και δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι νεοοθωμανικό τέρας δημιούργησαν.
Και λέω «δείχνουν να αντιλαμβάνονται», γιατί η πολιτική συμπόρευσης των ΗΠΑ με τους Κούρδους στη Συρία και η αποστολή 250 Αμερικανών στρατιωτών στο Ροζάβα, για συνεργασία με τις κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG), στην επικείμενη επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκας, είναι ένα απτό παράδειγμα.
Δείγματα αφύπνισης από τον νεοοθωμανικό λήθαργο έχει και η Ρωσία, η οποία
αφυπνίστηκε κάπως απότομα με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της από τουρκικά F-16 και δείχνει κι αυτή διατεθειμένη να παίξει το κουρδικό χαρτί, που το έκαψε ο ανεκδιήγητος Γέλτσιν, όταν αποφάσισε να στείλει τον Οτσαλάν στην Ελλάδα, σε μια εκ των προτέρων υπονομευμένη υπόθεση, που κατέληξε τελικά στην σύλληψη και φυλάκιση του Κούρδου ηγέτη.
Αυτός που δεν δείχνει να αφυπνίζεται με τίποτα είναι ο γραφειοκρατικός γίγαντας που λέγεται Ευρώπη, αφού η Τουρκία χορεύει στην κυριολεξία στο ταψί την ΕΕ, εκμεταλλευόμενη τον ελληνικό παραλογισμό του διδύμου Αλέξη Τσίπρα - Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που με την πολιτική των ανοικτών συνόρων οδήγησαν στον πνιγμό 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες και κατέστησαν Κύπρο, Ελλάδα και ΕΕ όμηρο της Τουρκίας, ελέω Προσφυγικού-Μεταναστευτικού.
Τα καινούρια νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα.
Σύμφωνα με ασφαλέστατες διπλωματικές πηγές, η Τουρκία –και συγκεκριμένα το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (Savunma Sanayii Müsteşarlığı)– είναι σε επαφή με τη βουλγαρική κυβέρνηση και τη βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών KINDEX, μεθοδεύοντας αγορά μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών για οπλισμό και οπλικά συστήματα ανατολικού τύπου, τα οποία δεν διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας.
Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με ανάλογες κινήσεις που κάνει η τουρκική κυβέρνηση σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που διαθέτουν αμυντική βιομηχανία και δεν έχουν καλές σχέσεις με τη Μόσχα, δείχνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αναζωπυρώσει τον πόλεμο στη Συρία και το Ιράκ, εξοπλίζοντας με άφθονα πυρομαχικά και όπλα τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, της Ανσάρ Ελ Ισλάμ, του Ισλαμικού Μετώπου και διάφορες ταξιαρχίες που έχουν συγκροτήσει Τουρκομάνοι και ισλαμιστές τρομοκράτες κυρίως από τη Συρία και τον αραβικό κόσμο.
Ο στόχος της Τουρκίας είναι διπλός. Αφενός μεν θέλει μέσω των ομάδων αυτών να έχει λόγο την επόμενη μέρα στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, και αφετέρου θέλει να κάνει μια επιχείρηση αντιπερικύκλωσης των Κούρδων, οι οποίοι βήμα-βήμα την περικυκλώνουν στην κυριολεξία από τρία σημεία του ορίζοντα, κυρίως μετά τη συνένωση των κουρδικών καντονιών στα νότια σύνορα, στο μαλακό της υπογάστριο.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει η Τουρκία, κάτω από τη μύτη των ΗΠΑ και της ΕΕ, είναι ότι όλες αυτές οι οργανώσεις στρέφονται φανερά εναντίον των Κούρδων και ιδιαίτερα εναντίον του YPG, που μετατρέπεται σε εφιάλτη και απειλεί τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις της Άγκυρας.
Η ΕΕ πρέπει να αφυπνιστεί για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα για λόγους αυτοάμυνας, αυτοσυντήρησης και συνέχισης της ύπαρξής της, επ’ ωφελεία των πολιτών και όχι των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων εταίρων.
Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος που πρέπει να αφυπνιστεί. Το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου, εκμεταλλευόμενο την τραγικότητα του άλλου διδύμου Αλέξη Τσίπρα - Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έχει αποκτήσει έναν ανίκητο πολιορκητικό κριό, τους πρόσφυγες-μετανάστες, πολιορκεί για τρίτη φορά την Ευρώπη και απειλεί να πάρει εκδίκηση για τις δύο προηγούμενες ήττες στις πύλες της Βιέννης.
Ας ελπίσουμε οι Γερμανοί της Αυστρίας, που διαθέτουν μνήμη, να συνετίσουν τους Γερμανούς του Βερολίνου, που κουβαλούν πολλές αμαρτίες στην πλάτη τους και δείχνουν να έχουν μαγευτεί ή μάλλον παραφρονήσει από τα… θέλγητρα της νεοοθωμανίας…


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: