Του Θοδωρή Γιάνναρου 
Αν και όλοι μέχρι σήμερα προέβλεπαν πως θα υπάρξει συμφωνία με το κουαρτέτο, πλέον δεν διαφαίνεται λύση, διότι ο πρωθυπουργός "και δεν θέλει και δεν είναι σε θέση" να συμφωνήσει σε όλα τα αγκάθια που ο ίδιος καλλιέργησε και που τώρα, δι' επιτάσεως ζητούν οι δανειστές. Έχει γίνει ήδη η συνομιλία και υποβλήθηκε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού στον κ. Tusk για Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αλλά η απάντηση βρίσκεται, ακόμα, σε μαύρο φόντο, με το Μαξίμου να αναστενάζει, πατώντας στα πυρακτωμένα κάρβουνα μιας βασανιστικής αναμονής... Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέτυχαν να βρουν μια "γρήγορη και αποδεκτή και απο τις δύο πλευρές λύση" για τα νέα μέτρα λιτότητας του 4ου μνημονίου και την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων...
Απο την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση διατείνεται πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φέρει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις ή μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων... υποστηρίζοντας πως το ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας δεν επιτρέπουν τη νομοθέτηση τέτοιου είδους προληπτικών μέτρων στον βωμό κάποιων μεταρρυθμίσεων.
Δυστυχώς, όμως, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για όλους εμάς, οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του Τσίπρα για την ποθητή σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου για το ελληνικό ζήτημα είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Λόγια να λέμε... λόγια να ακούγονται, μήπως και την τελευταία στιγμή κάπου κάτσει η μπίλια! Όλα στον τζόγο...
Σε κάθε περίπτωση, ασαφές παραμένει το ερώτημα σχετικά με το εάν τελικά θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για τη σύγκληση αυτής της έκτακτης συνόδου κορυφής. Την ίδια στιγμή, η φημολογία που έντεχνα διαχέεται στην Αθήνα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι πολύ έντονη και, όπως φαίνεται, είναι και το ύστατο επιχείρημα πίεσης για συσπείρωση των 153 βουλευτών από μια κυβέρνηση που, πλέον, ακροβατεί επικίνδυνα και παίζει με την υπόσταση της ίδιας της χώρας. Φαίνεται, όμως, αυτό να είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει! Οι νυχιές στα σώματα των καρεκλών είναι τόσο έντονες που φανερώνουν το λυσσαλέο γάντζωμα των ανθρώπων αυτών πάνω τους! Δεν θα τις αφήσουν εύκολα, γιατί γνωρίζουν πως ποτέ πια δεν θα τις ξαναδούν...
Η δύσμοιρη χώρα θα ξαναζήσει το "ΣυΡιΖειον Έπος του 2015". Όπως και τότε, η χρεοκοπία βρίσκεται προ των πυλών με όλους εμάς συνυπεύθυνους, σε ένα έργο που μόνοι μας προκαλέσαμε και μόνοι μας θα λουστούμε!
Ο Τσίπρας θα ξαναπαίξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών, βασιζόμενος στη
θεωρία πως οι θεσμοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Πλανάται, όμως, πλάνην οικτράν! Το μόνο που οι θεσμοί θέλουν, με την ευκαιρία, που η ανικανότητα αυτού του ανθρώπου τούς προσέφερε, είναι ένα και μόνο! Τα χρήματά τους στο πολλαπλάσιο και, επιτέλους, έλεγχος σε ένα απείθαρχος κράτος.
Κατά τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι σχεδόν έτοιμος να παραιτηθεί και να αναλάβει ρόλο στην εσωκομματική αντιπολίτευση, με την ομάδα των "53", την οποία, ας μην παραξενευτούμε αν τη δούμε να συνομιλεί με τον "Γιάνη με το ένα Ν", που αποζητά και δικαίωση και εκδίκηση για το πολιτικό "σουτ" που δέχτηκε στα οπίσθια από τον φίλο και, τότε, αρχηγό του. Ο χρόνος τρέχει και ο "Κέλτης", όπως, ο ίδιος έχει αυτοπροσδιοριστεί, Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει τονίσει πως θα παραιτηθεί αν η χώρα δεν πάρει φρέσκο χρήμα από το τελευταίο πακέτο βοήθειας, πριν τον Ιούνιο. Έχει αντιληφθεί και ο ίδιος πως η χιλιοειπωμένη καραμέλα τού "προσπαθούμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και διαπραγματευόμαστε σκληρά" δεν φοριέται πια... Έχει παλιώσει. Επιπλέον, μάλλον κάποιος εκεί στις Βρυξέλλες τού σφύριξε πως "η προσπάθεια είναι το μοναδικό διάστημα στον χρόνο... που δεν υπάρχει! Μόνο εκείνοι που καταφέρνουν πράγματα μένουν στην ιστορία. Όσους απλά... προσπάθησαν, κανένας δεν τους θυμάται! Φεύγουν για τα αζήτητα".
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, είναι πολύ πρόθυμος να ξαναπαίξει το χαρτί των εκλογών. Στο κάτω κάτω δεν έχει να χάσει και τίποτα! Κατάφερε να πέσει απο την Ακρόπολη και να βρει πορτοφόλι... κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, κατάφερε να κάνει την Περιστέρα καθηγήτρια.... κατάφερε να διορίσει και όλον τον... περιστερώνα του, καθώς και όλο το περιεχόμενο των φίλιων μαντριών! Τι άλλο να αποζητά από τη ζωή του; Όλα τα έκανε και τώρα, με γεμάτες τις τσέπες και ευχαριστημένα και χορτάτα τα μαντριά, ανά την Ελλάδα, θα επιδοθεί στο χόμπι του το αγαπημένο... "Κουκούλες και καταλήψεις"... και ό,τι κάτσει! Θα μάθει, επιτέλους, και αγγλικά και ποιος ξέρει... ίσως κάποτε οι Έλληνες ξαναρωστήσουν και του ζητήσουν πάλι να τους ταρακουνήσει, με τον τρόπο που μόνον αυτός ξέρει.
Στην ελληνική Βουλή η "τσιπροκυβέρνηση" έχει μια άκρως οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών. (Καλά, αν κάνουν καμία πλάκα οι "53", τότε, Αλέξη, χαιρέτα μου τον πλάτανο...)
Η ψηφοφορία/στοίχημα για αυτόν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί βουλευτές θα μπορούσαν να μην υπακούσουν και να διαφοροποιηθούν. Στο κάτω κάτω από συνιστώσες άλλο τίποτα! Πολλοί ήδη τρέμουν να πάνε βόλτα στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Πάσχα... να σουβλίσουν και να μη σουβλιστούν. Το αρνάκι με το χωριάτικο τσίπουρο θα μείνει για του χρόνου... Είναι πασιφανές πως ο Αλέξης ο Τσίπρας προχωράει, όπως πάντα, ανορθόδοξα και θα προκαλέσει, εκ νέου εκλογές, κατά την προσφιλή του τακτική. Εάν τις χάσει, θα πρέπει, οι άλλοι που θα έρθουν να εφαρμόσουν το δικό του απάνθρωπο πρόγραμμα λιτότητας. Αυτή θα είναι η εκδίκηση του αριστεροφανούς Αλέξη, που στον βωμό της πλάκας θα θελήσει να εκδικηθεί τον λαό και να τον τιμωρήσει που τον πήρε χαμπάρι!
Τα μικρά κόμματα δεν δείχνουν, μέχρι στιγμής, καμία θέληση να βοηθήσουν την κυβέρνηση με τους βουλευτές τους, και ο Καμμένος κάθε μέρα αλλάζει χρώμα... Οι συνδικαλιστές, ακόμα και οι δικοί του, καλούν ήδη σε "επανάσταση κατά της ξενόφερτης λιτότητας" και κατά της ίδιας της κυβέρνησης! Οι οπαδοί του χάους, στις παρυφές αυτής της κυβέρνησης, τρίβουν τα χέρια τους.
"Διολισθαίνουμε και πάλι, αργά αλλά σταθερά, στο γνωστό, πλέον, αδιέξοδο", αλλά η κυβερνητικοί λοχαγοί στον κόσμο τους, κάνουν λόγο για το ότι θα πρέπει να επιδείξουμε νεύρα ατσάλινα και ο Τσίπρας... θα τα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου... εκτός πραγματικότητας!
Κάθε μέρα που περνά η άμαξα της Ελλάδας έρχεται με σταθερά βήματα, και αγωγιάτη τον Τσίπρα, πιο κοντά στη χρεοκοπία. Τα ταμεία είναι σχεδόν άδεια και η κυβέρνηση καταληστεύει και τα τελευταία εναπομείναντα ριάλια... τα διαθέσιμα των Ταμείων και των νοσοκομείων, προκειμένου να δώσει μισθούς και συντάξεις και να μην εκτεθεί μια ώρα αρχύτερα. Ακόμα και το κοινοβούλιο μεταβίβασε στην Τράπεζα της Ελλάδος σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, πέρυσι, τέτοια εποχή, είχε πεισματικά αρνηθεί να παραχωρήσει!
Η Ελλάδα στοχεύει σε σύνοδο κορυφής, ενώ στην Αθήνα και το Μαξίμου,επικρατεί πικρή απογοήτευση για το γεγονός ότι το κουαρτέτο υπό την πίεση του ΔΝΤ και του Schaeuble απεδέχθη και πιέζει στο να λάβει η κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ εκτός από αυτά που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Ιούλιο, ύψους 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 9 και...
Το δεύτερο πακέτο θα είναι "προληπτικό" και θα ενεργοποιηθεί μόνο εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να φθάσει στους στόχους της μέχρι το 2018 και να δημιουργήσει πλεόνασμα 3,5%.
Πιστεύει, όμως, ακόμα και ο πιο εύπιστος, πως αυτή η κυβέρνηση των ερασιτεχνών καιροσκόπων, με τα μεταλλαγμένα γονίδια της "ασοβαρότητος" και της "ανικανότητας" πως θα είναι ποτέ σε θέση να πετύχει το οτιδήποτε...;
*Ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” την Νέας Δημοκρατίας