Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Όλα είναι θέμα επιλογής

Καταλαβαίνω γιατί ακόμα και σήμερα, στα χρόνια που η πληροφορία είναι κάτι που μεταδίδεται εύκολα και παντού και οι αποδείξεις μέσω βίντεο και φωτογραφιών φανερώνουν τις απελπιστικές στιγμές που ζει ο κόσμος στην Βενεζουέλα, υπάρχουν συμπατριώτες μου Έλληνες που αρνούνται να το δεχτούν σαν πραγματικότητα. Eξακολουθούν να γοητεύονται από την ιδέα της "μπολιβαριανής επανάστασης" που ξεκίνησε περίπου 17 χρόνια πριν και 9354 χιλιόμετρα μακριά τους. Δεν πιστεύουν τα βίντεο, δεν πιστεύουν της φωτογραφίες και δεν πιστεύουν ακόμα και τις μαρτυρίες απλών ανθρώπων σαν και εμένα που περιγράφουμε το πως είναι να ζει ένας άνθρωπος σήμερα στην χώρα. Επιλέγουν να δεχτούν σαν δεδομένο τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για οικονομικό πόλεμο ,για πόλεμο από ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, για αντίσταση στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό και την εμμονή τους να μην δέχονται καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση της χώρας που κυβερνούν αδιάλειπτα για 17 χρόνια.
Πραγματικά τους καταλαβαίνω αυτούς τους συμπατριώτες μου γιατί επιλέγουν να μην καταλαβαίνουν το δράμα εκατομμυρίων φτωχοδιάβολων που περνάνε την ζωή τους σε ατελείωτες ουρές με την ελπίδα να ψωνίσουν το καθημερινό τους. Που με τα 15.500 μπολίβαρ του βασικού μισθού τους πρέπει να πληρώσουν (τιμές της κυβέρνησης ελεγχόμενες, όχι μαύρη αγορά ) 4800 για ένα κιλό γάλα σε σκόνη η 6400 για ένα κιλό φακές.
Πραγματικά τους καταλαβαίνω αυτούς τους συμπατριώτες μου γιατί επιλέγουν να αναμασάν τα
στατιστικά που έλεγαν ότι ο Τσάβες μείωσε τη φτώχεια, μείωσε τον αναλφαβητισμό και δημιούργησε σύστημα υγείας για όλους. Επιλέγουν να μην καταλαβαίνουν ότι ο Τσαβισμός λειτούργησε ακριβώς σαν τον τυχερό παίκτη του Τζόκερ που κέρδισε πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια και τα ξόδεψε όλα σε μερικά χρόνια και σήμερα είναι χρεοκοπημένος. Δεν επένδυσε ο παίκτης για το μέλλον, δεν δημιούργησε βάσεις για να έχει εκείνος και τα παιδιά του καλή ζωή για πάντα. Επιλέγουν αυτοί οι συμπατριώτες μου να μην καταλαβαίνουν ότι ο Τσαβισμός μείωσε τον αναλφαβητισμό δημιουργώντας σχολεία με παιδιά στρατιώτες με την κόκκινη στολή να τραγουδούν τραγούδια ύμνους για τη επανάσταση και στην ουσία δεν επιμόρφωσε την νέα γενιά δημιουργώντας καλύτερους πολίτες για την χώρα, δημιούργησε μόνο μελλοντικούς πιστούς ακόλουθους. Επιλέγουν αυτοί οι συμπατριώτες μου να μην καταλαβαίνουν πως είναι να πεθαίνεις γιατί δεν έχεις τα φάρμακα σου, ακόμα και τα πιο κοινά και πως είναι να μην έχεις πρόσβαση στον από καιρό εκτός λειτουργίας αξονικό τομογράφο σε ένα σύστημα υγείας ρημαγμένο από την διαφθορά και τις ελλείψεις ακόμα και τον πιο απλών αναλωσίμων.
Ειλικρινά τους καταλαβαίνω αυτούς τους συμπατριώτες μου που κάνουν τα στραβά μάτια στην εγκληματικότητα που εκτινάχθηκε στα ύψη στα χρόνια της "επανάστασης" και κάθε χρόνο χάνεται μια πόλη άνθρωποι. Δολοφονημένοι χιλιάδες πατεράδες, μανάδες, γιοι και κόρες ανθρώπων που δεν θα βρουν ούτε γαλήνη ούτε δικαιοσύνη σε ένα σύστημα που τρέφει και τρέφεται από την βία. Τους καταλαβαίνω όταν αδιαφορούν για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δίνει καν επίσημα στοιχεία για την εγκληματικότητα προσπαθώντας να κρύψει μια μικρή άτυπη γενοκτονία κάτω από το χαλί. Η εγκληματικότητα μαζί με την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της κρατικής μηχανής είναι δύο θλιβερές παγκόσμιες πρωτιές που κατέχει η Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς για αυτούς που επιλέγουν να μην καταλαβαίνουν, τα δύο αυτά φαινόμενα δεν μπορούν να φορτωθούν σε κάποιο εξωτερικό εχθρό όπως βολικά γίνεται με όλα τα υπόλοιπα.
Ειλικρινά σας καταλαβαίνω χωρίς ίχνος ειρωνείας διότι είναι αδύνατον να κατανοήσετε και να δεχτείτε την πραγματικότητα μας 9354 χιλιόμετρα μακριά. Eεπιλέγετε τυφλά πίστη σε ένα σύστημα διακυβέρνησης, σε μια ιδεολογία όπως την έχετε πλάσει ρομαντικά μέσα στο κεφάλι σας χωρίς να ζήσετε αυτή την πραγματικότητα, χωρίς να βάλετε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Αυτό σας κάνει πραγματικούς πιστούς σχεδόν με την θρησκευτική έννοια. Αλίμονο. Μόνο μια μέρα μαζί μου στην χώρα που ζω θα σας έβγαζε από τις γλυκές σας αυταπάτες. Έως τότε τα πάντα είναι θέμα επιλογής .Θα επιλέξετε να πιστέψετε εμάς ..η τους άλλους. Και επειδή είστε άνθρωποι της πίστης θα σας ζητήσω μόνο ένα πράγμα. Αν δεν μπορείτε να μας προσφέρετε την αλληλεγγύη σας προσευχηθείτε για εμάς. Το χρειαζόμαστε.
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: