Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Η δημόσια τάξη απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη

"Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη, στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ στο καθοριστικό έργο που έχουν αναλάβει", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι του έδειξαν μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν και που εκτίθεται στο περίπτερο.

Στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρύτανης Περικλής Μήτκας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για
το μη επανδρωμένο αερόχημα που εκτίθεται και είναι προϊόν της συνεργασίας τριών Πανεπιστημίων (Αριστοτέλειο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημοκρίτειο) με ιδιωτικές εταιρίες μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το εν λόγω αερόχημα έχει πολλές εφαρμογές και μία από αυτές είναι και η προστασία των δασών, καθώς μπορεί να πετάει πάνω από δάση και η θερμική κάμερα που διαθέτει να ανιχνεύει καπνό ή φωτιά.

Πρόκειται για ένα πετυχημένο παράδειγμα συνεργασίας Πανεπιστημίων και ιδιωτικών βιομηχανικών εταιριών με τη χρήση καινοτόμων και πρωτοπόρων τεχνολογιών, που διαθέτουν λίγες χώρες, όπως η ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στοιχεία για το συγκεκριμένο αερόχημα παρέχονται στην ιστοσελίδα (www.hcuav.gr).

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το μέλλον είναι στις καινοτόμες και πρωτοπόρες τεχνολογίες.

Στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο πρόεδρος της Ν.Δ. είδε το αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου φόρμουλα που έχουν κατασκευάσει προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Βόλο.

Η συγκεκριμένη ομάδα προπτυχιακών φοιτητών παίρνει κάθε χρόνο μέρος στον διαγωνισμό Formula Student, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός και γίνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στο περίπτερο της ΓΣΕΒΕΕ τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς και συζήτησαν για την προοπτική των μικρών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως μέσα από συνενώσεις οι μικρές επιχειρήσεις θα καταφέρουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους και με τις προσλήψεις που μπορούν να κάνουν θα δώσουν λύση και σε ένα μέρος της ανεργίας.

Στο περίπτερο του Γ΄ Σώματος Στρατού ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και είδε τον εξοπλισμό και τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τίμησε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο του Συλλόγου εθελοντών δοτών μυελού των οστών "Ελπίδα" έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: