Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης - Ο Ντογιάκος εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Την κούρσα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κέρδισε και εξελέγη ξανά ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο κ. Ντογιάκος έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα αφού η απόφαση για την πειθαρχική ποινή που του έχει επιβληθεί δεν του έχει κοινοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελία Εφετών χορηγήθηκε από τον Άρειο Πάγο βεβαίωση ότι ο νυν προϊστάμενος του Εφετείου δεν έχει κώλυμα να κατέβει στις εκλογές. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, είχε επιβάλει πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών στον κ. Ντογιάκο για 40 ημέρες, η οποία δεν του επιτρέπει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να είναι υποψήφιος. Η απόφαση του Αρείου Πάγου ωστόσο, θα έπρεπε να έχει καθαρογραφεί και να έχει επιδοθεί στον κ. Ντογιάκο, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε.

Τη θέση του προϊσταμένου εκτός από τον Ισίδωρο Ντογιάκο,ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας και η Γεωργία Τσατάνη. Συγκεκριμένα από τους 82 που ψήφισαν ο κ. Ντογιάκος ψηφίστηκε από 39, ο κ. Λιόγας ψηφίστηκε από 30 και η Γεωργία Τσατάνη έλαβε 7 ψήφους ενώ τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια ήταν λευκά.

Η καταδίκη Ντογιάκου αφορούσε σε ανακοίνωση σύγκλισης των εισαγγελέων εφετών σε Ολομέλεια όπου είχε αναφέρει ως θέμα προς συζήτηση «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Για αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Όμως κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί με βαρύτερη ποινή, δηλαδή στέρηση μισθού για 40 ημέρες.

Για την υπόθεση είχε προκληθεί πολιτικός σάλος καθώς η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για συνεχείς παρεμβάσεις και πολιτικοποίηση υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη. Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία ανέφερε σχετικά με τις καταγγελίες “Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, προστίθεται πλέον και η χθεσινή απόφαση σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος”.

zoomnews




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: