Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση παρουσιάζει απόψε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση παρουσιάζει απόψε ο Κυρ. Μητσοτάκης


Με σαφές μήνυμα υπέρ της στήριξης της επιχειρηματικότητας, ως αναγκαία προϋπόθεση για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ξεκίνησε η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, η οποία θα αποτελέσει το Σάββατο το βήμα για την εξαγγελία των βασικών αξόνων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη ΝΔ αποδίδουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία στην αποψινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη, καθώς θα παρουσιάσει έναν "οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση" βασισμένο στην ταχεία υλοποίηση ενός "γενναίου προγράμματος μεταρρυθμίσεων", στην ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, στην σταδιακή αντιμετώπιση της υπερφορολόγησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών και στη στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών.
Τα πρώτα μηνύματα που έστειλε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ από την συμπρωτεύουσα αφορούσαν στην προτεραιότητα που θα δίνει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην απενεχοποίηση της έννοιας του επιχειρηματικου κέρδους, στην αναγκαιότητα αποκατάστασης της πρόσβασης των ελληνικών επιχειρήσεων στην ρευστότητα, στην αντιμετώπιση της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας, αλλά και στη δημιουργία σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Παράλληλα όμως και στην ανάγκη υπέρβασης ξεπερασμένων στερεοτύπων που δεν επιτρέπουν να επικρατήσει η "κοινή λογική". "Άνθρωποι να κάθονται κάτω, να βλέπουν ποια είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα και να προτείνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις", όπως εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνοντας πως "αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο νέος πολιτικός λόγος της ΝΔ, μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος".
Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ στέκονται ιδιαίτερα στο θετικό μήνυμα που φιλοδοξεί να
εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας να αυξήσει τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών σε έναν προγραμματικό λόγο που θα κινείται "μακριά από κάθε λογική παροχολογίας", θα χαρακτηρίζεται, όπως διαβεβαιώνουν στην Πειραιώς, από ρεαλισμό και θα επιδιώκει να δημιουργήσει αχτίδα αισιοδοξίας ότι "μπορούμε να τα καταφέρουμε", απέναντι στο "κλίμα μοιρολατρίας" που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία από την παρατεταμένη κρίση. Ιδιαίτερα μετά το δραματικό πισωγύρισμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την οποία στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν - και αυτό το μήνυμα αναμένεται να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης - ότι "κάθε μέρα που περνά κοστίζει πιο πολύ στην οικονομία και στην κοινωνία", ενώ καταλογίζουν στον πρωθυπουργό ότι "συνεχίζει να λέει ψέματα στους πολίτες", με πρόσφατο παράδειγμα την διαφορετική σε σχέση με όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ, παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη για το ζήτημα του χρέους.
Η υπόθεση αυτή ήρθε να ενισχύσει την αίσθηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για μία "κυβέρνηση που σέρνεται", αντιμετωπίζοντας και "σημάδια διάλυσης της συνοχής της", όπως λένε στην Πειραιώς, προσθέτοντας ότι "είναι ανάγκη να πάψει να ταλαιπωρεί τη χώρα και το λαό μας, το ταχύτερο". "Πολιτική αλλαγή" που θα δημιουργήσει ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. "συμφωνία αλήθειας" που θα αποτελέσει τη βάση για μία" σχέση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης" και "ενότητα των Ελλήνων' είναι άλλωστε τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του θα απευθύνει "κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και σε όλους τους πολίτες του μέτρου και της λογικής, που θέλουν να προασπίσουν τη Δημοκρατία στη χώρα και να σφραγίσουν το αύριο με την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων".

Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα ξεκινά με σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου με τους Πρυτάνεις και Προέδρους των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της 81ης ΔΕΘ και στις 20.00 θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: