Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο Πούτιν δεν ήθελε καθόλου το Grexit - Η επίμαχη συνομιλία για το 'τύπωμα δραχμών...

Ένας εκ των συγγραφέων του πολύκροτου βιβλίου του Φρανσουά Ολάντ, αποκαλύπτει τι ακριβώς του εκμυστηρεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος σχετικά με τον περιβόητο διάλογο με τον Ρώσο ομόλογό του
Νέα στοιχεία για την συνομιλία των Φρανσουά Ολάντ και Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το ταραγμένο καλοκαίρι του 2015 να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, έδωσε ένας εκ των συγγραφέων του πολύκροτου βιβλίου "Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά".
Ο Φαμπρίς Λομ, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, αποκάλυψε ότι ο Πούτιν επικοινώνησε με τον Ολάντ στις 6 Ιουλίου του 2015 – την επομένη του δημοψηφίσματος- για να τού ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία «δεν επιθυμεί καθόλου» την έξοδο της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Λομ, ο Ολάντ αποκάλυψε τον εξής διάλογό του με τον Πούτιν:
Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας…
Ολάντ: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου
Πούτιν: Η Ελλάδα ζήτησε από εμάς να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν διαθέτουν πια τυπογραφείο για να το κάνουν
Ολάντ: Τι τους απάντησες;
Πούτιν: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;
Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Αν έβγαινε από την Ευρωζώνη και χρειαζόταν χαρτονομίσματα, δεν θα με εξέπληττε αν η Ρωσία το έκανε. Αυτό θα απαντούσε σε ένα αίτημα
Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν επιθυμούμε καθόλου κάτι τέτοιο…

«Αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος που μου το είπε αυτό» αποκαλύπτει ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους που έγραψαν το βιβλίο του. «Ίσως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο, και κατά δεύτερον, για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του, επρόκειτο για ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε» προσθέτει ο Ολάντ.
Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει σίγουρος ότι ο Πούτιν έκανε αυτό το εντυπωσιακό διάβημα σε εκείνον «με καλή πρόθεση». Ο Λομ επιμένει ότι ο Ολάντ ήταν σκεπτικός, διότι ο Πούτιν δεν αφήνει τίποτε στην τύχη.
«Ίσως ο Πούτιν ήταν εντεταλμένος από την Αθήνα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο Πούτιν να διαμεσολάβησε για λογαριασμό του Τσίπρα, αλλά τίποτε δεν είναι φανερό και ο Ολάντ δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον ρώσο ομόλογό του. Απλώς τον άκουσε, και πιστεύει ότι είχε καλή πρόθεση» σχολίασε ο Γάλλος συγγραφέας.
http://news247.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: