Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Πόλεμος πληροφοριών: Ήρθε η ώρα η ΕΕ να ανταποδώσει τα χτυπήματα Ρωσίας και Ισλαμιστών (Video)

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων προειδοποιούν για την προπαγάνδα της Ρωσίας και των Ισλαμιστών τρομοκρατών και ζητούν αυστηρότερα αντίποινα και περισσότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.Ψυχροπολεμικές τακτικές, τεχνολογίες του νέου κόσμου. Η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα ανέκαθεν υπήρξαν εργαλεία πολέμου από όλους. Όμως στη διαδικτυακή εποχή έφτασαν σε νέα ύψη. Ήρθε η ώρα, η ΕΕ να ανταποδώσει τα χτυπήματα στη Ρωσία και στις διαστρεβλωμένες περιγραφές της για την Ουκρανία στο Daesh και στις φανατισμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο και στις τακτικές στρατολόγησης. Η ρωσική πολιτική γραμμή έχει γίνει πιο επιθετική και πιο πιεστική προς τις γειτονικές της χώρες. Και η πληροφόρηση- ως πολεμική τακτική, ως υβριδικό μέσο επιρροής- χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα ενάντια στις γειτονικές χώρες ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και ενάντια στη Δύση.

Θεωρούμε πως αυτό προκαλεί προβλήματα στον πληθυσμό μας. Ο κ. Auštrevičius, ένας εκ των συντακτών έκθεσης για την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ προτείνει την ενίσχυση μέτρων κατά της προπαγάνδας περισσότερη συνεργασία μεταξύ κρατών μελών και ΝΑΤΟ και σύσταση εξειδικευμένων μονάδων πληροφόρησης. Η έκθεση πέρασε με άνετη πλειοψηφία. Αργήσαμε να ακολουθήσουμε τις νέες τάσεις και εξελίξεις. Το σύστημα μας για το διεθνές δίκαιο έχει χτιστεί γύρω από παραδοσιακές απειλές και θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό.

Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ. Η έκθεση δεν υποχρεώνει την Επιτροπή να δράσει. Εντούτοις, είναι σαφές πως και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ μοιράζονται τις ίδιες απόψεις σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της προπαγάνδας. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην ολομέλεια το Νοέμβριο.europarltv.europa.eu


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: