Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο


Στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα όπως αποτυπώνεται από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αναφέρεται ανταπόκριση του Economist.

Με τον τίτλο «Ορθόδοξα μέτρα – Κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα εναγκαλίζεται ένα συμβατικό κόμμα», το βρετανικό περιοδικό σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εφαρμόσει μέτρα τα οποία απέχουν από όσα είχε υποσχεθεί όταν ανέλαβε την εξουσία, με τη δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί και της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύεται.

Όπως αναφέρεται, η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις από τον Δεκέμβριο του 2015 με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να της δίνει ένα εντυπωσιακό προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του κ. Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι ήταν μία άσχημη χρονιά για τον κ. Τσίπρα και την αριστερή κυβέρνησή του, παραπέμποντας στο προσφυγικό, στην αύξηση φόρων και στην επιβολή νέων, στον «σκανδιναβικού επιπέδου» ΦΠΑ και στην υποχρέωση ελεύθερων επαγγελματιών να προπληρώνουν το φόρο τους από του χρόνου εφόσον έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ το χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο Economist σχολιάζει ότι πρόκειται για ένα παραδοσιακό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, παρά ένα νεοφερμένο και εκρηκτικό πολιτικό κόμμα. Ο πατέρας του κ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας το διάστημα 1990-1993 και πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι δεν το βρίσκουν ελκυστικό. Ο νεότερος κ. Μητσοτάκης είναι μάλλον το αντίθετο του επαναστάτη. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε στην McKinsey, μια συμβουλευτική εταιρεία και στην τράπεζα Chase.

«Όταν κοιτάς το βιογραφικό μου, είναι σίγουρα συστημικό» παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο πιο «αντισυστημικός» υποψήφιος στο κόμμα του. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κουραστεί πλέον με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Εάν προκηρύσσονταν αιφνίδιες εκλογές το επόμενο έτος, μια Νέα Δημοκρατία η οποία προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις θα έπειθε τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν τους τους θερμοκέφαλους του ΣΥΡΙΖΑ και να επιλέξουν μια πιο τεχνοκρατική κυβέρνηση. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο» λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, σε ανταπόκριση των Times από την Αθήνα, που επίσης επικαλείται τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναφέρεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των εννέα στους δέκα Ελλήνων ψηφοφόρων. Σε δεύτερη ανταπόκριση της ίδιας εφημερίδας προστίθεται ότι πλέον είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες στην Ελλάδα στην πρόσφατη ιστορία, ενώ γίνεται αναφορά και στις επικρίσεις για το ταξίδι του στην Κούβα εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Με πληροφορίες από skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: