Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μεθοδεύοντας... λιγότερη Δημοκρατία.

  • Σε μια κανονική χώρα, με κανονικούς πολίτες, με κανονική δημοκρατία και κανονική ΕΣΗΕΑ, το πιο αυτονόητο όλων των πραγμάτων θα ήταν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πρωτίστως να προστατεύει ως κόρην οφθαλμού την ελευθερία της έκφρασης, του τύπου, την δυνατότητα της ατομικής γνώμης. 
Σε μια κανονική χώρα όλα αυτά…


Όχι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου η απροκάλυπτη παρέμβαση ενός κυβερνητικού κόμματος στον χώρο του Τύπου (ΔΟΛ) για..  ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και λειτουργία του, δεν αποτελεί νέο που συγκλονίζει συθέμελα την κοινή γνώμη, όλους τους υπερήφανους δημοκράτες αυτού του τόπου.

Από την πρώτη μέρα της αριστεροδέξιας διακυβέρνησης έγινε φανερό σε όσους δεν είχαν καταληφθεί από τον οίστρο της …επανάστασης (μέσα από την οποία αναδείχθηκε ένας Παππάς για παράδειγμα), ότι η νέα ριζοσπαστική κυβέρνηση δεν ανεχόταν το διάλογο, τη διαφορετική άποψη, την άσκηση της αντιπολίτευσης. Αυτή η στάση δεν ήταν ένα από τα πολλά γραφικά βίτσια των στελεχών της, αλλά απέρρεε αποκλειστικά και μόνο από την εμπεδωμένη αντιδημοκρατική ιδεολογία των στελεχών της.

Δεν πάει πολύς καιρός που ο κύριος Παππάς δήλωσε ότι οι ειδήσεις από δω και πέρα θα ελέγχονται … « διότι υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα για την αντικειμενικότητα, για την με ίσους όρους προβολή όλων των απόψεων…». Το τί σημαίνουν αυτές οι «υποχρεώσεις» σύμφωνα με την ιδεολογική ερμηνεία του κυρίου Παππά είναι ένα σοβαρό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τα ΜΜΕ και τους πολίτες αλλά πρωτίστως τη δημοκρατία. Το πώς εννοεί ο υπουργός και οι συνάδελφοι του την αστική Δημοκρατία είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας προβληματίσει όλους το συντομότερο δυνατόν, όσο ακόμα υπάρχει δυνατότητα και επιτρέπονται οι προβληματισμοί!

Πέρα από τον πρωτοφανή διαγωνισμό – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και πέρα από την απροκάλυπτη παρέμβαση στον ΔΟΛ , ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα θέλουν να ξεφορτωθούν τους ενοχλητικούς «που δεν προβάλλουν με ίσους όρους όλες τις απόψεις» (…της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης – όπως πράττει η δημοκρατική και κυρίως ανεξάρτητη ΕΡΤ).

Όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης έκπτωσης κι αηδίας από την πολιτική των κομισάριων.


Της κ.Αλ.Χατζή


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: