Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Υποσαχάρια Αφρική: Η Ελλάδα προσέγγισε την Παγκόσμια Τράπεζα για «βοήθεια»

Χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα φαίνεται πως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων και για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, συνολικού κόστους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο «σκοντάφτει» για την ώρα στο γεγονός ότι έως τώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση από την πλευρά του οργανισμού για παροχή πόρων.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Politico, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια, αρνούμενος όμως να αποκαλύψει το ύψος της χρηματοδότησης που έχει ζητήσει η Αθήνα. Όπως εξήγησε, κάθε απόφαση σχετικά με παροχή δανείων απαιτεί την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του οργανισμού.

Στο παρελθόν πάντως η Τράπεζα είχε απορρίψει κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι αδελφός οργανισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όμως ασχολείται πρωτίστως με υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει ως κύρια αποστολή την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των στρωμάτων που ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Πηγή: skai.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: