Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Συμφωνεί κι ο Καραμανλής με τον Μεϊμαράκη;



Χτύπημα κάτω από τη μέση μπορεί να χαρακτηριστεί η παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έπειτα από μήνες αφωνίας.
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως «τσάμπα μαγκιές» σε αυτή τη χρονική στιγμή τις δηλώσεις όσων λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο Κ. Μητσοτάκης στον Αντένα και επιβεβαίωσε ο Β. Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση.
Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τάχθηκε υπέρ της πολιτικής συναίνεσης σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πολιτική αντίληψη που πρεσβεύει επί χρόνια. Επισήμανε ότι στα θέματα που αφορούν την διαπραγμάτευση υπάρχει πεδίο συναίνεσης αφού «ούτως ή άλλως θα ασκηθεί μία πολιτική φτώχειας».
Σημείωσε ότι άλλα ήταν
τα κριτήρια με τα οποία λήφθηκε η απόφαση για ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές το 2015, αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και άλλες σήμερα που την διαθέτει. Μάλιστα θύμισε ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο εισηγητής στην Βουλή ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα ο Β.Μεϊμαράκης άσκησε κριτική και για την εσωκομματική διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε "εγώ όταν ήμουν στην ΟΝΝΕΔ ή στην Νέα Δημοκρατία είχα σαν στόχο να ανοίξω το κόμμα" προσθέτοντας πώς "αυτή είναι η παρακαταθήκη του κόμματος από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή"
Προφανώς πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ουδόλως τον ενδιαφέρει αν το πακέτο που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός ανήκει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν τον νοιάζει ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιοι στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Μεϊμαράκης θυμήθηκε να παρέμβει ενώ εδώ και πολύ καιρό είχε σιωπήσει, προφανώς γιατί θέλει να πάρει λίγη από τη δόξα της αφωνίας του κ. Κώστα Καραμανλή.
Δεν ξέρουμε αν τα περί πολιτικής συναίνεσης, να γίνει δηλαδή η ΝΔ «γιουσουφάκι» του Τσίπρα, είναι αποκλειστικά δικές τους προτάσεις και θέσεις. Αν είναι έτσι θα κριθεί από το λαό της Νέας Δημοκρατίας. Αν, όμως, πρόκειται για οργανωμένη παρέμβαση της πλευράς των καραμανλικών να πιέσουν την ηγεσία της ΝΔ να υποκύψει στις ορέξεις της κυβέρνησης, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν στη ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για χοντρό «άδειασμα» του Μητσοτάκη από ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Αν αυτό συνέβη κατόπιν συνεννόησης με τον πρώην πρωθυπουργό, τότε υπάρχει θέμα. Είναι ευθεία υπονόμευση σε μια χρονική στιγμή που όλοι μαζί πρέπει να δώσουν μάχη για να φύγει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση.
Τι θέλουν δηλαδή κάποιοι; Να σκύψουν το κεφάλι οι νεοδημοκράτες βουλευτές και να ψηφίσουν ό,τι τους φέρνει ο Τσίπρας; Αν είναι έτσι γιατί δεν κάνουν και μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τελειώνουμε;
Μπράβο στον Βαγγέλα που ξέρει πώς να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Ο άνθρωπος που έφαγε στο κεφάλι μια φάπα από τον Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και αν εκλεγόταν αρχηγός θα μπορούσαμε να τον δούμε και... αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, να βάζει φωτιές τη στιγμή που η ΝΔ είναι 15 μονάδες μπροστά. Άξιος ο μισθός του.

antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: